POČEO 19. PORIN

Saznajte u kojim se kategorijama već znaju pobjednici

05.05.2012 u 20:54

Bionic
Reading

U riječkoj dvorani Zamet u tijeku je završna dodjela nagrada Porin. I dok ne bude poznato tko slavi u glavnim kategorijama, saznajte tko slavi u nekim, već poznatim kategorijama

U kategoriji broj osam, Najbolji album klupske glazbe, dobitnik je grupa TBF za album 'Pistaccio Metallic', dok su u kategoriji broj 12, Najbolja vokalna suradnja, nagrađeni Vatra i Damir Urban za pjesmu 'Tremolo' (album 'Ima li budnih'). U kategoriji broj četiri, Najbolji album zabavne glazbe, slavila je klapa Cambi ('Zar više nema nas'). Nagradu za najbolji video broj dobio je Žare Batinović za Teške boje (Goran Bare i Majke).

Za najbolji album alternativne glazbe nagrađeni su Urban & Hauser (album 'Urban & Hauser'), a najbolji koncertni album je 'Ste dobro' legendarnog Psihomodo Popa.

Porina za najbolji aranžman dobili su Goran Bare & Majke, a za najbolji album za djecu proglašen je 'Dragi djede' Klinaca s Ribnjaka. Najbolji instrumentalni album je 'Six String Diary' (izvođač Nebojša Buhin Nebo).

Inače, Porin će večeras odati posebnu počast i velikom umjetniku Karlu Metikošu: i 20 godina nakon prerane smrti, odjeci njegova umijeća na našoj glazbenoj sceni još su jaki - i nju čine jačom.

Nakon uzbudljive kampanje za izbor Hita godine, publika je saznala i tko ima hit godine, tj. koja je pjesma dobila najviše glasova putem interneta. A to je stvar 'Teške boje' Bareta i Majki!

Dodjelu nagrade će voditi britki i duhoviti dvojac Danijela Trbović i Mario Petreković, a uz njih će se kao najavljivači pobjednika izredati mnoga poznata lica.

Svi izvođači nastupaju na spektakularnoj sceni koja vizualnim dojmom nadmašuje sve prethodne porinovske pozornice. 

Nastup na Porinu profesionalni je izazov za svakog izvođača. Na njega večeras odgovaraju najjači pa je 'Porin za 5!' prilika za uživanje u kvalitetnoj glazbi, kojeg god žanra bila.

Porin 2012. ovom dodjelom ne završava: 14. svibnja u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskog doznat ćemo imena dobitnika u kategorijama klasike i jazza.