DUJMIĆ PRIZNAO SVE

'Sanja Doležal me okrivila za smrt svog muža'

06.03.2015 u 21:01

Bionic
Reading

Pet mjeseci nakon što je izbačen iz benda Novi fosili, u kojem je proveo 39 godina, Rajko Dujmić odlučio je sasvim otvoreno progovoriti o svim svađama u Fosilima, a ponajviše o neslaganju sa Sanjom Doležal. Ona pak nije htjela komentirati Rajkove izjave

Kad je shvatio da unatoč njegovim molbama više nema načina da članovi Novih fosila mirno riješe svoje razmirice i da nema povratka, 60-godišnji Rajko Dujmić odlučio je za 24sata reći sve što mu je na duši.'Nemam kožu ni debeli obraz, sve tuge i veselja idu ravno na srce. Nikad ne bih prevario. Nema tog novca zbog kojeg bih nekom okrenuo leđa', započeo je svoju priču Dujmić objasnivši da je složnost u bendu počela pucati 2005, kad su ga njegovi članovi počeli izbjegavati.

'Prvo sam bio u zatvoru, a onda u samici. U zatvoru sam završio jer sam rekao Zecu: 'Daj ti umjesto mene potpisuj ugovore.' Zec je to korektno potpisivao, ali ponekad ne bi gledao što potpisuje, pa se dogodila prodaja našeg CD-a za tri kune uz dnevne novine. Kad sam to prigovorio, stavili su me u samicu', otkrio je Dujmić. Priznao je da se o ugovorima benda i novcu prvo brinuo Nenad Šarić, jedno vrijeme Zec, a onda i Sanja Doležal.

'Vjerovao sam im. Nikad nisam pitao koliko smo zaradili i što smo platili. Nisam sumnjao jer sam radio s pokojnim Šarićem. I još ranije, kad je Zec vodio posao, sve je bilo čisto. Otkad je to Sanja počela raditi, nikad nisam dobio obračun, vidio koliko je novca. Odjednom su obračuni počeli nestajati', rekao je skladatelj ispričavši još jedan detalj vezan uz Sanju Doležal. Pjevačica ga je, tvrdi, okrivila za suprugovu smrt nakon što je vidjela da je Rajkova supruga komentirala post njezine kćeri na Facebooku, a koji se doticao koncerta Novih fosila u Beogradu, na kojem Rajko nije nastupio. Lea Šarić je napisala kako je ponosna na koncert i kako je tata sigurno sve gledao s neba i veselio se. Snježana joj je to zamjerila jer nije spomenula i druge članove benda, Moku, Đurđu i Rajka, te napisala da Neno, da je živ, sigurno ne bi dopustio da Rajko ne bude na oproštajnoj turneji.

'Sanja je tada u inbox odgovorila da je Neno umro zbog mene. Nije mi dala ni da joj izrazim sućut za Nenu. Zecu je rekla da ne dolazim k njoj', priznao je Rajko. Sanja Doležal njegove izjave pak nije željela komentirati. Dujmić je zaključio kako su Fosili gotova priča te da ga u svemu ne vodi želja za osvetom niti da je ovo obračun sa Sanjom Doležal: 'Nisam takav čovjek. Boli me nepoštenje. Da sam se ikome htio osvećivati, učinio bih to prije. Bilo je prilika.'