U MOSKVI

Sandra Križanec proslavila rođendan na minus 26!

18.01.2016 u 07:02

Bionic
Reading

Nekadašnja voditeljica i urednica Dnevnika na HTV-u, a danas urednica i producentica na N1 Televiziji, Sandra Križanec prepuni radni raspored zamijenila je s nekoliko dana odmora u Moskvi. Ispričala nam je što ju je ondje najviše osvojilo te kako je proslavila svoj 40. rođendan

'Još prije tri tjedna sjedila sam u redakciji i shvatila da nisam imala blagdane, dakle Božić i Novu godinu, punih 14 godina i da stvarno prije burn out sindroma od naporne godine, jer nije bilo lako graditi s timom novu televiziju, trebam bijeg. Uz blagoslov news direktora da mogu na odmor, odluka je pala na Moskvu. Tople destinacije u ovo vrijeme nikada ne dolaze u obzir jer ja volim snijeg i zimu. U međuvremenu se dogodila i devalvacija rublje, žao mi Rusa, ali nama je bolje jer Moskva više nije jedan od najskupljih gradova', rekla nam je Sandra. Na odmoru je uživala sa svojim, dvije godine starijim, dečkom, glasnogovornikom sisačko-moslavačkog župana Stjepkom Zelićem.

Internet je dao svoje pa su ulovili odličan last minute aranžman za carsku prijestolnicu o kojoj je Sandra maštala još otkad je bila djevojčica.
'Ni trena nisam zažalila, čak ni na minus 26 stupnjeva kad ne osjećaš nos i druge ekstremitete. Prekrasan izlet i moj najljepši 'okrugli' rođendan u životu. Kako sam rođena 1. siječnja, doček Nove godine u društvu drage osobe i domicilnih Moskovljana, nedaleko od Crvenog trga, bio je nezaboravan. Naime, Rusi imaju običaj sve živo što su pripremili za večernji objed iznijeti van na ulicu i međusobno se počastiti. Ljudi koje sam prvi put upoznala počastili su me, od kavijara do raznoraznih specijaliteta. Drugi dani bili su rezervirani za obilazak Boljšoj teatra, Kremlja i drugih znamenitosti', ispričala je Sandra Križanec.


Sandra je na odmoru bila s dečkom Stjepkom


U Moskvi je dočekala Novu godinu i proslavila 40. rođendan

Posebno su je osvojili restoran i prostor u kojemu je Puškin stvarao svoja najveća djela boraveći u Moskvi.
'Tek kad se čovjek makne od svakodnevice, napuni baterije. Upoznala sam različite ljude, različitih vjera, nacionalnosti, običaja. Ne postoji ni minuta provedena tamo koja mi se nije svidjela. Njihov metro je povezao grad na najbolji mogući način, a svaka postaja izgleda kao dio bajki koje sam gledala na televiziji. Osim toga, u to vrijeme u cijelom gradu traje manifestacija 'U susret Božiću' koja traje od početka adventa pa do svijećnice, dakle, obuhvaća proslave Božića i po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru. Cijeli grad je okićen, a svaki Trg, njih 65, ima svoju jelku s različitim motivima. Tu su i ledene skulpture, ma sve. Jedino što su ove godine mjere sigurnosti bile na ogromnoj razini, što je ljutilo velik broj građana, pa i mene, ali valjda su ipak službe imale za to opravdan razlog', još je prepuna dojmova.

Sad se vraća u dnevnu rutinu novim poslovima, za koje se nada da joj neće utjecati na zdravlje kao što je bio slučaj prethodnih godina.
'Kada me pitaju bih li se vratila u dvadesete, iskreno, ne. Sada znam što hoću, što ne i to jasno i artikulirano iznesem. Imam kriterije ispod kojih ne idem, premda sam uglavnom i bila takva. No unatoč svemu, u ovim se godinama, čini se, bolje zabavljam. Iskreno, još neke stvari planiram presložiti i to vrlo brzo, ali o tom potom. Život je jedan', kaže zgodna Slavonka.