'MAŠA I MEDVJED'

Ruski crtić gledaniji od Adele na YouTubeu

05.02.2016 u 09:11

Bionic
Reading

'Maša i kaša', epizoda popularnog ruskog crtića 'Maša i medvjed' sakupila je više od milijardu pregleda na YouTubeu, i time se našla među samo 20 videozapisa kojima je to uspjelo otkako ovaj videoservis postoji

Zanimljivo, ruski animirani fenomen u kojem djevojčica Maša prilično terorizira i podvaljuje bespomoćnom medvjedu bazu svojih obožavatelja uopće nema među mnogobrojnom ruskom nacijom, nego oni dolaze sa svih strana svijeta - iz SAD-a, Njemačke, Australije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Malezije.

Crtana serija prevedena je na 25 jezika i emitirana u sto zemalja diljem svijeta. Njezini kreatori vjeruju da popularnost može zahvaliti minimalnim dijalozima (i okrutnostima prema životinjama) što vjerojatno dobro prolazi kod mladih roditelja.

Maša i kaša

Prvo mjesto na YouTubeu čvrsto drži Psyjev 'Gangnam Style' s nevjerojatnih 2,5 milijarde pregleda. Između 1,4 i 1,5 milijardu pregleda imaju pjesme 'Blank Space' Taylor Swift i 'See You Again' Wiz Khalifa, a 'Maša i kaša' (1,23 milijarde) prestigli su čak i Adelin 'Hello' (1,11 milijardi).

No valja spomenuti da je ruski crtić do svoje milijarde stigao za četiri godine (video je postavljen na YouTube u siječnju 2012.), a Adele je do svoje milijarde pjesmom 'Hello' stigla za samo 87 dana. Zanimljivo je i da je Maša sakupila dodatnih 100 milijuna pregleda samo dva ili tri dana nakon što je dosegnula milijardu, no tom skoku vjerojatno su pomogli neki od trikova za jačanje popularnosti na YouTubeu.