DON JOHNSON:

'Robert Rodriguez je dobar sve dok nije pijan'

02.10.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Filmom 'Machete' legendarni Don Johnson vraća se velikim ulogama na velikom platnu – a evo što kaže o svojoj suradnji s Rodriguezom i plejadom ostalih glumaca iz ovog akcijskog hita

Kako biste opisali svoju ulogu u filmu 'Machete'?

Glumim Vona. Von nema prezime pa je tako sličan Cher. Von je član milicije. On je… u osnovi vrag. Osobno je odgovoran za ekstremno zaustavljanje ilegalnih imigranata koji prelaze granicu.


Jeste li uopće gledali lažni foršpan za 'Machete' u sklopu projekta 'Grindhouse' i kako je došlo do suradnje s Rodriguezom?

Vidio sam ga i znao sam da je 'Machete' izvorno bio lažni foršpan za 'Grindhouse'. Tada sam čuo da ga stvarno snima. Dobio sam scenarij, poslali su mi ga i onda sam slučajno naletio na Roberta u jednom hotelu u Los Angelesu i rekao mu: 'Čitao sam jedan tvoj scenarij i podsjetio me na moje, kada napišeš puno stvari i onda samo kažeš: 'Ovdje se dogodi puno sranja' (smijeh). Tako smo mi pisali naše scenarije za 'Miami Vice' i 'Nash Bridge's'. Napisali bismo hrpetinu dijaloga i onda samo dodali: 'Ovdje se dogodi puno akcije.' Počeli smo se smijati, a sljedeći me dan nazvao agent i rekao da žele da glumim Vona. Ja sam ga upitao, s gađenjem na licu: 'Von?! Što je to Von?' Objasnili su mi pa je Robert poslao proširenu verziju Vona.

Ne bih rekao da je Von središnji lik u filmu, ali je jako važan u njemu (smijeh). I sve moje scene su snimljene zajedno s divnim novim momkom koji tek počinje u ovom poslu, kako se ono zove... Robert, da, Robert De Niro, mislim da se tako zove. Nije puno toga snimio i malo je zahrđao, ali mislim da će biti uspješan. Solidan je. U ovom je filmu prilično dobar.

Roberta Rodrigueza ste upoznali još tijekom rada na seriji 'Nash Bridges'?

Ne, Roberta sam upoznao u Cheechovoj (dio čuvenog komičarskog dueta Cheech & Chong, op. a.) kući u Malibuu. Koju godinu kasnije vidio sam tog tipa u njegovoj kući, nosio je majicu i izgledao kao da ga je Cheech slučajno pokupio s ceste. Imao je bebu u ruci, a drugo je dijete plakalo u kutu pa sam pitao: 'Tko je taj tip?' Cheech mi je odgovorio da je to Robert Rodriguez, redatelj. Moj odgovor je bio: 'Ne, to je Robert Rodriguez, proizvođač beba' (smijeh).

Kada nas je Robert posjetio u San Franciscu, zaposlio sam ga na seriji. Stalno je nosio kameru u ruci. Svi koji znaju Roberta, znaju da uvijek ima kameru u ruci. Ako nema kameru, vrlo vjerojatno ima gripu. Rekao sam mu: 'Hej, snimi ovo, snimi ono...' Stavili smo ga u scenu i on je snimao dok je bio u sceni, a ja sam na kraju koristio puno tih snimaka, što se na kraju pretvorilo u jako zabavnu epizodu. Bilo je to jako zanimljivo. Kad su me nazvali da glumim Vona nisam mogao učiniti ništa drugo nego uzvratiti uslugu.

I kako je bilo ponovo raditi s Robertom Rodriguezom?

Kada nije pijan, s njime je super raditi. No ponekad zna reći... puno toga viče, ali siguran sam da je to samo alkohol (smijeh). Robert nije NIŠTA od toga, naravno. On je iznimno drag, predivan i jako talentiran. Jako dobro radi s glumcima pa nakon što sve prođete s njim, imate osjećaj da niste ništa radili, jer on sve pripremi. To je sjajno, jer nema ništa gore od redatelja koji ne zna što hoće, koji te ispituje što bi ti želio i čeka da mu daš prijedloge. Ne želim igrati igru pogađanja. Zato je tako divno raditi s redateljem koji zna što radi.