CEE LO GREEN U ZRAKU

Rihanna i Taylor Swift na tronu Billboarda

23.05.2011 u 09:58

Bionic
Reading

Na povratničkoj dodjeli nagrada, Billboard Music Awards, uz obilje kreativnih nastupa zvijezda slavile su Rihanna i Taylor Swift

Koliko su se organizatori dodjele Billboardovih nagrada potrudili da povratak nakon pet godina šutnje bude raskošan, pokazuje popis imena glazbenika koji su nastupali na dodjelama i uglednika koji su samo promatrali. Tako su se na pozornici i ispred nje, između ostalih, našli Beyonce, U2, Black Eyed Peas i prva dama Michelle Obama

Trosatni program dodjele nagrada više je djelovao kao promotivni program vrhunskih pop zvijezda današnjice nego kao klasična dodjela. Show je bio ispunjen glazbenim performansima, od Cee Lo Greena koji je sa svojim pijaninom lebdio iznad pozornice i Rihanninog S&M nastupa u kojemu joj se pridružila Britney Spears, zapečativši dobar nastup sočnim poljupcem, do zborske izvedbe pjesama 'Sweet Caroline' i 'America' Neila Diamonda i publike.

Što se tiče nagrada, Rihanna je, između ostaloga, osvojila nagrade za najbolju žensku i radijsku izvođačicu godine.

Taylor Swift je osvojila prvu nagradu večeri, za najbolji album pojedinačnog izvođača za 'Speak Now' te nagradu za country album godine. 'Uspjeh albuma u potpunosti ovisi o slušateljima. Ovim ste mi dali još jedan razlog da vas volim u potpunosti', rekla je Taylor prilikom preuzimanja prve nagrade.

Osim Rihanne i Taylor, nagrađeni su Justin Bieber, Lady Antbellum i Black Eyed Peas

Beyonce je dobila posebnu nagradu Millennium za uspjehe u karijeri. 29-godišnjoj zvijezdi su putem videa čestitali, između ostalih, Stevie Wonder, Barbra Streisand, Bono Vox, Lady Gaga i Michelle Obama.

U2 je nagrađen za turneju '360', dok je Neil Diamond dobio nagradu Ikona. 'Ne znam točno što znači biti ikona, no oduvijek sam želio biti jedna, a sad, pretpostavljam, to i jesam', rekao je Diamond, preuzimajući nagradu.

Ovogodišnja dodjela Billboardovih nagrada, koje se dijele najpopularnijim pop izvođačima, prva je nakon pet godina, kad su nagrade dodijeljene, činilo se tad, posljednji put.

Cee Lo Green u zraku