STEVEN SPIELBERG:

'Reagan se samo šalio kad je rekao da E.T. postoji'

07.06.2011 u 08:59

Bionic
Reading

Nakon što je u u društvu redatelja Spielberga i najbližih suradnika u Bijeloj kući odgledao film 'E.T.', američki predsjednik je ozbiljnim glasom rekao da je sve na filmu istina. Spielberg tvrdi da je sve bila samo dobra glumačka minijatura bivšeg holivudskog talenta

Steven Spielberg otkrio je detalje s privatne projekcije svog klasika 'E.T.' održane u Bijeloj kući. Nakon filma američki predsjednik Ronald Reagan ustao je i ozbiljnim glasom pred najbližim suradnicima zahvalio redatelju.

'Ustao je, samo je stajao i gledao po prostoriji kao da broji koga ima, a onda rekao: 'Htio bih vam zahvaliti što se doveli E.T.-ija u Bijelu kuću jer smo zaista uživali u filmu.' Zatim je preletio sobu pogledom i rekao da u toj prostoriji izvjestan broj ljudi zna da je ono što se vidi na ekranu apsolutno točno', prisjeća se Spielberg.

'Sve to je izgovorio bez smiješka, ali su svi suradnici prasnuli u smijeh.' Je li doista američki predsjednik vjerovao da je priča o prijateljstvu slatkog izvanzemljaca i djece istinita? Možda da, možda ne. Spielberg drži da je vjerojatno to bila uspjela šala bivšeg glumca koji je postao predsjednik.

'Bio je to vic. Budući da sam ja pomalo UFO-log, razočarao sam se što je to samo šala', kaže Spielberg, čiji novi film 'Super 8' prati pokušaje tajnih službi da zataškaju dolazak izvanzemaljaca i tajanstvenih moćnih sila na Zemlju.

Možda će, pokaže li film predsjedniku Obami, Spielberg dobiti neki konkretniji trag.