VELIKA ČAST

Rajko Grlić u Velikom žiriju Karlovim Varima

21.06.2012 u 12:46

Bionic
Reading

Nagrađivani hrvatski redatelj Rajko Grlić jedan je od članova Velikog žirija 47. Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima

Velikim žirijem u Karlovim Varima ove godine predsjedava Richard Peña, programski direktor njujorškog Society of Lincoln Centera, a čine ga Rajko Grlić, grčka producentica Maria Hatzakou (Attenberg, Alpe), palestinsko-izraelski glumac Makram Khoury, poljska redateljica i scenaristica Joanna Kos-Krauze, češki producent i nekadašnji generalni direktor Češke televizije Ivo Mathé i kanadski glumac François Papineau.

Rajko Grlić redatelj je nagrađivanih hrvatskih filmova, profesor filma na Sveučilištu u Ohiju, a bio je i dugogodišnji umjetnički direktor Motovun Film Festivala. Od 1974. naovamo režirao je jedanaest filmova koji su prikazivani na pet kontinenata i značajnim svjetskim festivalima. Njegov film 'Bravo, maestro' uvršten je u službenu konkurenciju Cannesa 1978. Grlić je 2010. u Karlovim Varima osvojio Nagradu za najboljeg redatelja i Nagradu Europa Cinemas Label za svoj film 'Neka ostane među nam'a.

Kristalni globus za iznimni umjetnički doprinos svjetskoj kinematografiji ove godine pripao je glumici Susan Sarandon koja će u Karlovim Varima predstaviti svoj novi film 'Jeff Who Lives at Home'.

Međunarodni filmski festival u Karlovim Varima održava se od 29. lipnja do 7. srpnja 2012. godine.