TRI GENERACIJE GLUMICA

Prvi put u povijesti slavne baka, majka i kći zajedno na naslovnici

05.11.2016 u 10:28

Bionic
Reading

Nešto što je svima godinama bilo servirano, napokon je iskoristio Vanity Fair. Povodom izlaska memoara Tippi Hedren, uredništvo časopisa odlučilo je na naslovnicu staviti slavnu glumicu sa svojim nasljednicama, ništa manje poznatima - kćeri Melanie Griffith i unukom Dakotom Johnson. Dvije nasljednice imale su vrlo slične životne puteve kao i zvijezda Hitchcockovih filmova, a jedino ih još Dakota mora sustići po broju partnera i brakova na papiru

Prvi put na naslovnici jednog cijenjenog časopisa, i to Vanity Faira, našle su se tri generacije glumica: Tippi Hedren s kćerkom Melanie Griffith i unukom Dakotom Johnson. Povod je bio izdavanje memoara zvijezde filmova 'Ptice' i 'Marnie', Tippi Hedren, u kojima je progovorila o seksualnom napastvovanju koje je doživjela od legendarnog britanskog redatelja, u čijim je filmovima i glumila, Alfreda Hitchcocka

Mor Mor blowing out candles on her 86th Birthday! She is the bomb!!❤️❤️❤️❤️#prouddaughter

A photo posted by MELANIE (@melanie_griffith57) on

Tippi Hedren u siječnju će napuniti 87 godina
'Ovo zajedničko fotografiranje natjeralo me na razmišljanje. Mama je rođena 1930. godine, ja sam rođena 50-ih, a Dakota u 80-ima', otkrila je Vanity Fairu Melanie Griffith te dodala kako iako su sve tri jako bliske, nikada nisu jedna drugoj davale glumačke savjete. 'Ne, nikada nismo ni razgovarali o tome. Nije li to zanimljivo?' kroz smijeh je prokomentirala Tippi Hedren.


Tippi Hedren proslavila se filmom 'Ptice'

My stunning mother❤️❤️❤️ Tippi doing her beautiful thing...#prouddaughter ?? #shessobeautiful

A photo posted by MELANIE (@melanie_griffith57) on

Tippi Hedren otkrio je Hitchcock nakon što ju je vidio na reklami

Nathalie Kay Hedren rođena je 1930. godine, no do 2004. godine u njezinom rodnom listu stajalo je da je rođena 1935. godine. Nadimak Tippi nadjenuo joj je otac, a već kao tinejdžerka počela se baviti manekenstvom.

'Pronađite tu djevojku', bila je naredba Alfreda Hitchcocka djelatnicima Universal studija davne 1961. godine, nakon što je na televizijskoj reklami ugledao plavokosu manekenku. Tippi Hedren su kontaktirali, a ugovor joj je ponuđen i prije nego što se upoznala sa slavnim redateljem. Prvi film koji je s njim snimila, 'Ptice', osvojio je Zlatni globus, a s ulogom u 'Marnie', u kojem je glumila sa SeanomConneryjem, otvorila su joj se vrata Hollywooda. Paralelno s njezinom slavom, jačala je i Hitchcockova opsesija s njom, a nakon što ga je odbila, on joj se zaprijetio kako će joj uništiti karijeru. Te riječi nisu zastrašile Tippi Hedren, koja je izletjela iz njegova ureda zalupivši vratima i više nikada nije s njim progovorila ni riječi.  

Prvo zajedničko fotografiranje Tippi Hedren, Melanie Griffith i Dakote Johnson

'Nikada nisam pričala o tim detaljima niti ću ikada pričati o njima. Jednostavno ću reći da me odjednom zgrabio i stavio svoje ruke na mene. Bilo je to seksualno, perverzno i prvenstveno ružno od njega, a ja nisam mogla biti više šokirana nego što sam bila. Što sam se ja više borila protiv njega, on je bio sve agresivniji i više nije birao riječi', prisjetila se Tippi u svojim memoarima. Unatoč svemu ružnome što je s njim proživjela, Tippi je priznala kako je bila izrazito tužna kada je Hitchcock 1980. godine umro i nije ni pomišljala da ne otiđe na sprovod.

Godine 1952. upoznala je 18-godišnjeg Petera Griffitha, za kojeg se ubrzo udala i 1957. rodila kćer Melanie Griffith. Kada je Melanie napunila četiri godine, Tippi i Peter su se razveli, a ona se 1964. udala za svog agenta Noela Marshalla, koji joj je producirao tri filma. U braku s njim je izdržala do 1982. godine, da bi se tri godine kasnije udala za Luisa Barrenechea, s kojim je brak potrajao deset godina.

My beautiful Mom and me❌⭕️❌⭕️ circa 1967

A photo posted by MELANIE (@melanie_griffith57) on

Tippi je dobila Melanie u braku s Peterom Griffithom

Back in the day... with my friend Ivan??. #shambala.org #mamaraisedmewild

A photo posted by MELANIE (@melanie_griffith57) on

Melanie Griffith rado je posjećivala majčino sklonište za divlje životinje

My beautiful kids❤️circa 2007 #gratefulmama #aspencolorado #lovelovelove ????❤️️??

A photo posted by MELANIE (@melanie_griffith57) on

Melanie Griffith ima troje djece: sina Alexandra i kćeri Dakotu i Stellu

Njezina kći Melanie odlučila je krenuti njezinim stopama, pa je tako kao dječji model počela raditi već s devet mjeseci i pojavila se u mnogobrojnim reklamama. Budući da su joj se roditelji rastali, jedan dio vremena živjela je kod oca u New Yorku, a drugi kod majke, koja je  živjela u Kaliforniji i imala sklonište za divlje životinje, Shamballu. Kao adolescentica snimila je 1975. godine film s Geneom Hackmanom 'Arthur Penn's Night Moves'. Iako u njemu nije izgovorila ni jednu riječ, taj se film smatra početkom njezine karijere. Da su geni pravi, dokazala je 1988. godine ulogom u filmu 'Working Girl' za koju je osvojila Zlatni globus.

Dakota Johnson krenula je stopama svoje majke i bake

One of my favorite movies..... #somethingwild

A photo posted by MELANIE (@melanie_griffith57) on

Jedan od filmova koje je snimila Melanie Griffith

Melanie Griffith proslavila je 16. rođendan s tadašnjim dečkom Donom Johnsonom i pjevačicom Cher

Slava ju je ponijela, pa je počela konzumirati drogu i alkohol, a zbog ovisnosti je na neko vrijeme odustala od karijere. Ipak, s 26 godina vratila se u svijet filma ulogom porno glumice u filmu Briana De Palme 'Body Double'. Svog prvog supruga, osam godina starijeg glumca Dona Johnsona, upoznala je sa samo 14 godina. Njihova petogodišnja veza ozakonjena je brakom 1976. godine, no potrajao je tek šest mjeseci. Nakon toga njezino se ime povezivalo s kolegama Jackom Nicholsonom, Warrenom Beattyjem i Ryanom O'Nealom, a 1981. udala se za kolegu glumca Stevena Baura, s kojim je četiri godine kasnije dobila sina Alexandera. Par se službeno razveo 1989. godine, iako su se razišli već prije, a Griffith je kasnije priznala kako je nakon razvoda postala ovisna o kokainu i alkoholu.

❤️❤️❤️❤️❤️

A photo posted by MELANIE (@melanie_griffith57) on

Tri generacije glumica u obitelji s nagradama

S Donom Johnsonom dobila je kćer Dakotu

Happy Birthday to my ruggedly handsome ex husband @antoniobanderasoficial ???????????? I will always love you??

A photo posted by MELANIE (@melanie_griffith57) on

S posljednjim suprugom Antonijem Banderasom s kojim ima kćer Stellu del Carmen

Nakon što se podvrgnula rehabilitaciji, nedugo nakon razvoda od Bauera, Melanie Griffith je obnovila bračne zavjete s Donom Johnsonom i s njim dobila kćer Dakotu, a 1995. godine konačno su prekinuli sve veze i ona se zaljubila u tri godine mlađeg latino zavodnika AntoniaBanderasa, s kojim ima kćer Stellu del Carmen Melanie je još nekoliko puta završila na liječenju od ovisnosti o opijatima i alkoholu, a zdravlje joj je dodatno ugroženo kada joj je 2009. godine dijagnosticiran rak kože. Baš poput svoje majke, i Melanie se razvela i od Banderasa, i trenutno je sama.

Dakota and Tippi with Petie the Python, our pet circa 1995 #totallysafe??????

A photo posted by MELANIE (@melanie_griffith57) on

Dakota Johnson s bakom Tippi

Najmlađa od tri generacije, 27-godišnja kći i unuka Dakota Johnson, i sama je krenula njihovim stopama. Isprva se također bavila manekenstvom, da bi se potom prebacila na glumu. S 12 godina fotografirala se za Teen Vogue, a 1999. je debitirala na filmu 'Crazy In Alabama', u kojem je glumila uz majku i polusestru Stellu Banderas. Iako je snimila nekoliko filmova, Dakota je postala svjetski poznata ulogom Anastasije u filmu '50 nijansi sive'. Ljubitelji ove knjige 'na nož' su dočekali informaciju da će upravo Dakota utjeloviti njihov omiljeni lik iz istoimene knjige. Početkom iduće godine, na filmska platna stiže i nastavak tog filma, pod nazivom '50 nijansi mračniji'.

With my beautiful daughters circa 2001 ?? Hiking in Mexico, memories are forever??

A photo posted by MELANIE (@melanie_griffith57) on

Dakota je debitirala na filmu s majkom i polusestrom Stellom

My baby at the BAFTA awards❤️❤️❤️❤️ #proudmama

A photo posted by MELANIE (@melanie_griffith57) on

Obožavateljima knjige '50 nijansi sive' nije se svidjelo što Dakota Johnson glumi glavni lik
Tippi Hedren s kćeri Melanie Griffith i unukama Dakotom Johnson i Stellom Banderas
436555,418193,371085,440011