DRAŽEN ZEČIĆ

'Promijenit ću način života i rada'

10.04.2015 u 09:26

Bionic
Reading

Dražen Zečić za tportal govori o svojim fanovima, oporavku nakon zahvala na srcu i nesuđenoj profesiji - nogometu

Splitski kantautor Dražen Zečić za razliku od mnogih izvođača već ima razrađen i posložen godišnji raspored svojih narednih koncerata i poslovnih aktivnosti. Zauzet je, kaže, do kraja godine. Jedan od najtraženijih izvođača zabavne glazbe tradicionalno nakon korizme počeo je ponovno nastupati, a svojoj publici spremio je i nove singlove - 'Živote ne budi grub' i 'Koga da volim kad tebe nema' - kojima se sprema za nastup na festivalu CMC. Iako je odavno afirmirani pjevač, od festivalskih nastupa ne bježi.

'Za promociju dobre pjesme festivali uvijek dobro dođu, a puno mi znači mi i to da na jednom mjestu mogu vidjeti i proveseliti se sa svojim kolegama s kojima se inače ne susrećem često', rekao je pjevač koji je nerijetko na svojim nastupima publici znao poklanjati ruže te s njima nakon svog koncerta svaki put neumorno razgovara i fotografira se.

'Razgovarati i biti s ljudima, družiti se s njima, nešto mi je posebno. Teška su vremena i kad netko odvoji novac da bi došao na moj koncert i pokaže mi svoju ljubav, bilo bi vrlo nepristojno da mu ne poklonim djelić svog vremena. Nijedan umjetnik nije svaki put raspoložen za druženja, ali treba imati osjećaj prema ljudima od kojih se živi. Sve dok budem imao snage za to bit ću uz njih i nastupat ću', kaže Zeko koji najavljuje kako će mu odsad poslovni ritam biti sporijeg intenziteta.

'Nakon 25 godina na sceni i turbo tempa koji sam imao, promijenit ću način života i rada. Prije sam pokušavao sve stići i ljutio se kad mi to nije uspijevalo, ali više se ne mogu naprezati. Osjećam se bolje, ali moram raditi manjim intenzitetom', kaže pjevač koji je krajem veljače povrgnut zahvatu na srcu zbog aritmije. Kaže kako se najradije opušta u krugu obitelji i prijatelja, ali i nogometom kojeg igra s prijateljima i kolegama.

'Nogomet je moja ljubav. Trenirao sam u pionirima Hajduka. To mi je u krvi, ali jednostavno nije išlo. Danas uopće ne bih mogao funkcionirati da se rekreativno ne bavim sportom', ističe pjevač koji je nepobjediv u igranju briškule i trešete koju često igra u garderobi prije koncerta sa svojim bendom Banana. Osim kartanja, uvijek ima isti ritual prije izlaska na pozornicu.

'Trebam biti sam desetak minuta kada se pomolim i pripremim za koncert', otkrio je pjevač.