MISTIČNA PERZIJA NA VELIKIM EKRANIMA

'Princ Perzije: Pijesak vremena'

28.05.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Walt Disney Pictures i Jerry Bruckheimer Films predstavljaju film 'Princ Perzije: Pijesak vremena', epsku akcijsku avanturu smještenu u mistične predjele Perzije koja 10. lipnja dolazi u hrvatska kina. Odmetnuti princ i zagonetna princeza utrkuju se sa silama zla da bi sačuvali drevni bodež, dar bogova koji može promijeniti tijek vremena i omogućiti onome tko ga posjeduje da zavlada svijetom

Dastan (Jake Gyllenhaal) nije rođenjem dobio pravo da postane princ – to je bila njegova sudbina. Mladi je Dastan bio uličar bez roditelja i bez novca u Perziji 6. stoljeća – u jednom od najmoćnijih carstava koja su postojala. Nakon što je zaštitio mladića koji je krao jabuku, prijetila mu je ozbiljna kazna kapetana perzijske vojske, nopoštedjeli su ga nakon čega ga je usvojio plemeniti kralj Sharaman koji je u mladiću prepoznao crtu velikodušnosti. Odrastajući uz Sharamanove sinove Tusa (Richard Coyle) i Garsiva (Toby Kebbell) i upijajući mudrost i plemenitost svoga poočima i strica Nizama (Kingsley), Dastan izrasta u snažnog mladog ratnika.

Kako bi se dokazao, Dastan predvodi napad na Alamut, miroljubivi sveti grad u kojem se, prema navodima špijuna, prikuplja oružje namijenjeno perzijskim neprijateljima. Ustvari, u Alamutu se skriva puno vrednije blago – legendarni Pijesak vremena koji smrtnicima daje mogućnost vraćanja vremena. Dastan dolazi u posjed prastarog bodeža koji je ključ za pristup Pijesku vremena, no netko ubija kralja Sharamana, a Dastana optuže za zločin. Bježeći pred progoniteljima u namjeri da skine ljagu sa svog imena, Dastan se udružuje s Taminom, mladom alamutskom princezom čija je obitelj stoljećima čuvala Pijesak vremena i koja je spremna učiniti sve da ga zaštiti.