NAGRADNJAČA

'Princ Perzije' nagradio

28.05.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Temeljen na legendarnoj videoigrici, 'Princ Perzije: Pijesak vremena' vodi nas u vrijeme kada je europska civilizacija bila tek u začetku, a Perzija stvarala velike gradove i građevine diljem svog moćnog carstva. 'Princ Perzije: Pijesak vremena' dolazi u naša kina 10. lipnja, a tportal.hr i Continental film poklanjaju svojim čitateljima ulaznice za film koji mogu pogledati u Movieplexu Zagreb (5x2)

Godine 1989. Jordan Mechner stvorio je videoigru 'Princ Perzije'. 'Tražio sam svijet kakav još nije postojao u videoigrama', objašnjava Mechner. 'Počeci videoigara nalik su počecima kinematografije. Trebalo je definirati žanrove da bi se vidjelo koji će od njih profunkcionirati u novom mediju.'

Tako je Mechner stvorio lik koji svojim akrobatskim sposobnostima prkosi gravitaciji, ali je istovremeno određen zakonima fizike i ograničen ljudskim mogućnostima. 'U 'Princu Perzije' želio sam stvoriti lik koji bi doista bio od krvi i mesa te koji bi osjećao bol prilikom pada', objašnjava Mechner

Pokušavajući stvoriti junaka koji će preskakivati litice, mladi je genij videoigara napravio ogroman korak u istraživanju novih tehnika koje bi svijet 'Princa Perzije' učinile što životnijim. 'Svijet videoigre 'Princ Perzije' je fascinantan', kaže izvršni producent Mike Stenson, 'ima mnoge elemente fantazije, a 'Pijesak vremena' savršeno je odgovarao velikom platnu'.

Jesu li uspjeli prenijeti atmosferu legendarne videoigre i na velika platna, saznat ćete 10. lipnja, a dotad zaigrajte nagradnjaču koju su pripremili tportal.hr i Continental film te osvojite vrijedne nagrade.

Majice su osvojili Ana Juras i Mario Turza

Kape su osvojili Marina Turkalj i Anita Kalajžić

Ruksake su osvojili Kristijan Rosandić i Antun Zdenko Konjarević

Narukvice su osvojili Lana Pokorny i Antonija Celin

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Hrvoje Gregur
Dijana Hrebak
Kristina Branković
Iva Janošić
Sari Al Ahmed

Ulaznice vrijede za projekcije u Movieplexu Zagreb, od 17. do 23. lipnja.