SRIJEDA I ČETVRTAK U 14 SATI

Pratite ZFF-ove filmske radionice na streamu tportala

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.10.2012 10:57
  • Objavljeno 16.10.2012 u 10:55
Maggie Ellis i Mike Kelly

Maggie Ellis i Mike Kelly

Izvor: Promo fotografije / Autor: ZFF

U srijedu i četvrtak samo na tportalu možete pomoću streama pratiti radionice stručnog usavršavanja Microschool u sklopu Zagreb Film Festivala

U srijedu u 14 sati imat ćete prilike prisustvovati studiji slučaja (case study) predvođenom ekipom filma ‘Poklonjeno vrijeme’ – redateljem Julianom Bishopom i producentom filma Olivierom Kaempferom, koji će s timom Microwave Film London razgovarati o alatima za razvoj projekata.

U četvrtak u 14 sati Carey Fitzgerald, britanska agentica međunarodne prodaje iz Highpoint Salesa, zajedno s Hrvojem Stipanovom, voditeljem kinodistribucije Continental filma, razgovarat će o domaćoj i međunarodnoj prodaji filmova, faktorima troškova te tržištu općenito.

Namijenjena financiranju buduće generacije filmskih djelatnika u Londonu, Microwave je dio agencije Film London usmjeren snimanju cjelovečernjih filmova s malim proračunom. Od svog osnivanja 2006. godine, Microwave se kontinuirano razvija. U suradnji s BBC Films te uz podršku Creative Skillset, ova agencija koncipirana kao edukacija-kroz-produkciju pruža novim talentima put prema produciranju cjelovečernjih filmova. Microwave je do sada producirao sedam cjelovečernjih filmova, uključujući film Erana Creevyja Shifty' te redateljski prvijenac redatelja poznatog pod imenom Plan B, 'Opaki kvart', koji će biti prikazan na festivalu (kino Europa, utorak 16. listopada u 22 sata).

Sastavni dio uspjeha ovog programa je inovativna radionica stručnog usavršavanja Microschool koja daje redateljima alate za razvoj projekata putem intenzivne suradnje s vodećim stručnjacima i talentima filmske industrije. Film London Microwave u suradnji sa Zagreb Film Festivalom, British Councilom te Hrvatskim audiovizualnim centrom održat će prvu radionicu Microschool International za vrijeme trajanja Festivala za 11 timova novih hrvatskih redatelja (filmskih djelatnika).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi