TURISTIČKA ATRAKCIJA U ZAGREBU

Poznati zavirili u čudesni svijet HT Magenta klupe

26.10.2016 u 18:25

Bionic
Reading

U srijedu je u središtu Zagreba predstavljena Magenta klupa, prva klupa s augmented reality kodom, kod koje građani i svi prolaznici mogu zastati i zakoračiti u jedinstveno iskustvo proširene stvarnosti. Među poznatima koji su prvi sjeli na Magenta klupu bili su glumci Matija Prskalo i Goran Grgić, operni pjevač Ronald Braus, stand up komičar Ivan Šarić te slikar, scenograf i dizajner Ivica Propadalo. Svi su redom oduševljeni postavljanjem Magenta klupe u centru Zagreba

Postavljena na križanju Bakačeve i Cesarčeve ulice, Magenta klupaHrvatskog Telekoma predstavlja novu interaktivnu turističku atrakciju grada, koja će oduševiti stanovnike metropole i sve brojnije turiste. Magenta klupa dio je šireg projekta Romantični Zagreb, u organizaciji 24 sata i Turističke zajednice grada Zagreba, a jedinstvena je po posebnom kodu za pokretanje proširene stvarnosti, koji omogućava hvatanje fotografija s posebnim jesenskim ugođajem.

Prva su na Magenta klupu sjela neka naša poznata lica, složna u mišljenju da će to biti prava zagrebačka atrakcija. 'To će biti još jedna posebnost u Zagrebu koji iz dana u dan postaje grad s osobnošću i originalnošću, a Magenta klupa je kao točka na 'i' svemu tome. Čini mi se originalno i atraktivno jer dosad nisam čuo ni vidio da postoji nešto slično u nekom drugom gradu. Kad se razglasi i sazna to da je postavljena, da se može slikati na njoj u Zagrebu prema godišnjem dobu i s raznim aplikacijama oko sebe, svakome će to biti zanimljivo', smatra glumac Goran Grgić

Njegova kolegica Matija Prskalo za Magenta klupu kaže da je romantična i da bi takvih atrakcija trebalo biti više u gradu. 'Čovjek se nekako razveseli kad vidi takvu novotariju u Zagrebu, vrlo slatku i privlačnu', rekla je glumica.

Na klupu je sjeo i fotografirao se i operni pjevač Ronald Braus. 'Lijepo je i slatko to da se možete fotografirati u predivnom ambijentu i gotovo kazališnoj scenografiji starog Zagreba, kao uvertira u advent. Mislim da će to čak i strancima biti zanimljivo, a njih je sve više u ovom gradu', ističe Ronald.


Magenta klupa postavljena je na križanju Bakačeve i Cesarčeve ulice


Matiju Prskalo je Magenta klupa osvojila na prvu - za nju je, kaže, slatka i privlačna

'Klupa je zgodna ideja jer je, otkako postoji svijeta i vijeka, mjesto za odmaranje, spavanje i susrete bilo koje vrste, ljubavne ili prijateljske. Na klupama su se isprosili mnogi brakovi. Svako novo vrijeme donosi nove stvari i mislim da treba živjeti u ovom vremenu uz malu nostalgiju. Magenta klupa je vrlo simpatična i ja kao proglašeni king of the selfie podržavam tu priču, vrlo zgodnu i atraktivnu. Bilo bi super da se u aplikaciji pojave i neki povijesni trenuci, Grička vještica, Penkala...', rekao je Ivica Propadalo. On je Magenta klupu testirao u društvu djevojke Dragane Todorović te stand up komičara Ivana Šarića, također oduševljenog postavljanjem Magenta klupe u centru Zagreba.

Procjenjuje se da će 2025. godine svaki stanovnik na svijetu imati više od devet uređaja spojenih na internet, a da će oko 2020. pametne telefone početi zamjenjivati uređaji opremljeni proširenom stvarnošću, kao što su pametne kontaktne leće i sl. Digitalna ekonomija raste u prosjeku sedam puta brže od ostalih grana, za što su ključne investicije u broadband internet, u što ulaže najviše upravo Hrvatski Telekom. Ova klupica simbolično predstavlja samo dio onoga što nas sve očekuje od tehnologije budućnosti.

Dođite na Europski trg, sjednite na Magenta klupu i uhvatite jedinstvenu fotografiju s elementima proširene stvarnosti. Sve što trebate napraviti je skinuti aplikaciju 24sata.hr-a, usmjeriti mobitel prema AR kodu na klupi, nakon čega se pokrenuti čarolija vihora jesenskog lišća, koja će biti dio vašeg jedinstvenog selfieja


I Ivanu Šariću se silno svidjela Magenta klupa


Ivica Propadalo s djevojkom Draganom među prvima je
zavirio u čudesni svijet Magenta klupe