VIRTUALNE KAPI DOBROTE

Poznati u akciji socijalizacije pasa pomagača

15.06.2015 u 19:20

  • +5

Voda s porukom

Izvor: Promo fotografije / Autor: Igor Šoban

Bionic
Reading

U ponedjeljak je u Centru za rehabilitaciju Silver upriličeno druženje štićenika i zaposlenika, učenika Prve ekonomske škole iz Zagreba i predstavnika Jamnice kako bi obilježili uspješnu realizaciju prvog humanitarnog cilja u ovogodišnjem projektu Jane 'Vode s porukom'. Ovu lijepu humanitarnu priču došli su podržati i voditeljice Barbara Kolar i Sanja Doležal, voditelj i pisac Bruno Šimleša, ali i mnogi drugi koji su se kao socijalizatori uključili u pomoć i kvalitetnije funkcioniranje samog centra

Prikupljanjem dovoljnog broja virtualnih kapljica putem stranice www.vodasporukom.com osigurana je donacija Centru za rehabilitaciju Silver kojom će se osigurati jačanje kapaciteta samog centra za kvalitetniji i uspješniji program socijalizacije, kao i poboljšanje radnih sposobnosti budućih pasa pomagača koji svakodnevno pomažu slijepim i slabovidnim osobama te osobama s invaliditetom.

Cilj ovoga humanitarnog djelovanja jest da se kroz projekt Jana 'Voda s porukom' pruži i dodatna, sveobuhvatna podrška volonterskim obiteljima socijalizatora, čija se neprocjenjiva uloga očituje u odgajanju kvalitetnih mladih pasa za školovanje. Centar ovim projektom također planira opremiti prostor za boravak i rad sa štencima i mladim psima kako bi podigao kvalitetu usluga i postigao veći napredak u razvoju pasa, a da bi se u konačnici pomoglo osobama s invaliditetom i na taj način podigla kvaliteta njihovog života.

Centar Silver prijavio se na veliki natječaj Jana 'Voda s porukom' sa željom da kroz ovu donaciju ostvari ciljeve u kojima je naglasak stavljen na jačanje kapaciteta samog centra za kvalitetniji i uspješniji program socijalizacije, kao i poboljšanje radnih sposobnosti budućih pasa pomagača, a na taj način pomogne osobama s invaliditetom, prvenstveno djeci i mladima, glavnim korisnicima ovog centra.

Temeljem toga, na službenoj stranici kampanje od 3. travnja do 20. svibnja organizirano je doniranje kapljica za pomoć za realizaciju programa Centra Silver. Da bi se cilj ostvario, bilo je potrebno skupiti 250.000 kapljica, a do kraja akcije skupljeno ih je preko 275.000, što potvrđuje veličinu ove akcije i spremnost brojnih građana Hrvatske da pomognu u realizaciji velikih stvari.

Jana 'Voda s porukom', kao i mnogo puta dosad, prepoznala je važnost unapređenja kvalitete života djece i mladih u Zagrebu, jer upravo oni koriste usluge rehabilitacije Centra Silver. Usluge rehabilitacije, koje će se osigurati podržavanjem ovog projekta, temelje se na načelima jednakosti, pravednosti i kvalitete usluga u skladu s individualnim potrebama i mogućnostima korisnika s ciljem njihovog kvalitetnijeg uključivanja u lokalnu zajednicu.