ČETIRI FESTIVALA NA JEDNOJ TVRĐAVI

Pozitivan ritam najavio bogatu ljetnu sezonu u Puli

29.04.2014 u 15:49

Bionic
Reading

Organizacijski tim Pozitivnog ritma na konferenciji za novinare, najavio je bogat program ljetne sezone na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kod Pule. Ljetna sezona uključuje Slurp!, Seasplash, Dimensions i Outlook festivale, te niz noviteta vezanih uz izdavačku kuću PDV, događanja u klubu Sirup u Zagrebu te Seasplash Summer Clubu u Puli, uključujući i upravo potvrđeno gostovanje Asian Dub Foundationa na Seasplash festivalu

Sezonu na toj jedinstvenoj lokaciji štinjanskog poluotoka koja kreće od sredine od sredine svibnja i traje sve do kraja rujna predstavili su Vedran Meniga, kreativni direktor Pozitivnog ritma, Arsen Pavešić, voditelj kluba Sirup i promotor festivala Slurp!, te članovi tima za odnose s javnošću Pozitivnog ritma Dijana Lakuš, Maja Gujinović i Danijel Sikora te Kandžija, jedan od izvođača ovogodišnjeg Seasplasha.

'Sezonu na tvrđavi Punta Christo predvode ponajveći europski festivali specijaliziranog karaktera Outlook i Dimensions, njihovi koncerti otvorenja u pulskoj Areni, te od prije dokazani, ništa manje važni domaći festivalski brandovi Seasplash i Slurp! Svi festivali iz godine u godinu donose novitete i unaprijeđuju sadržaje, od programskih osvježenja, preko poboljšavanja raznih servisa i usluga, do infrastrukturnog i dekoracijskog prilagođavanja šire lokacije štinjanske tvrđave, sa obzirom na
karakteristike i potrebe svakog od njih', u uvodu je rekao Vedran Meniga.

Uz to, Meniga je predstavio i ovotjedno premijerna izdanja Seasplash Underground događanja, u tunelimaZerostrasse, podno centra Pule, otvorenje novog distribucijskog punkta u suradnji sa Dina De Ville's Shopom u samom centru Pule koji ce svoja vrata otvoriti od početka lipnja do sredine rujne, nudeći i dodatne sadržaje. Konferencija za medije bila je i prilika za prezentaciju nultog izdanja fanzina Pozitivan ritam, koji najavljuje i novu izdavačku djelatnost tima.

'Festivalsku sezonu otvorit će i zatvoriti peto izdanje Slurp! festivala, koji će se i ovog ljeta održavati po lanjskoj formuli četiri eventa kroz četiri mjeseca 14. lipanj, 5. srpanj, 2. kolovoza i 27. rujna), čime je iz forme festivala vrlo uspješno prešao u formu ljetnog clubbing,' objasnio je Arsen Pavešić, najavljujući i prvog gosta festivala, hrvatsku techno divu Miss Sunshine, koja nastupa 14. lipnja, te DJ veterana Mr. C-a koji stiže u Pulu, 2. kolovoza.

Od 17. do 21. srpnja na rasporedu je 12. izdanje Seasplash festivala, jednog od najdugovječnijih domaćih festivala, koji će uz već najavljene headlinere kao što su Brain Damage meets Vibronics, Gentleman’s Dub Club i Bad Copy uveličat će i Asian Dub Foundation! Poznati angažirani engleski sastav nakon ponovnog okupljanja originalne postave kreće na turneju povodom izlaska novog albuma 'The Signal And The Noise' koji su nedavno snimili s poznatim producentom Adrianom Sherwoodom.


'Od ostalih najavljenih imena svakako treba izdvojiti i domaće snage', Kandžiju i Gole žene – osječki reper sa živim bendom iza sebe predstavit će novi materijal, snimljen u suradnji sa srpskim kolegom Bvanom, prigodnog i provokativnog naziva 'Dvojezična ploča', kojeg će uskoro objaviti u suradnji s izdavačkom kućom Pozitivnog ritma – PDV Records', rekao je Danijel Sikora.

U suradnji s britanskim promotorima na magičnoj tvrđavi Punta Christo od 27. kolovoza do 31. kolovoza održat će se treći Dimensions festival, koji je već nakon prvog izdanja stekao reputaciju europskog epicentra house i techno glazbe i srodnih glazbenih pravaca.

'Savršena kulisa za otvaranje festivala bit će pulska Arena u kojoj 27. kolovoza nastupa jedan od najzanimljivijih producenata današnjice i miljenik domaće publike Caribou s cijelim pratećim bendom, uz predgrupe Darkside - zanimljiva unija hvaljenog Nicholasa Jaara i gitarista Davea Harringtona te kompozitor Nils Frahm i pjevač Kwabs. Na dugačkom popisu od više od 200 izvođača koji su sinonimi za elektroničku glazbu današnjice našao se Jon Hopkins, Gilles Peterson, Robert Hood, Theo
Parrish, Warpaint, Juan Atkins, Kode 9, Ron Ayers, Floating Points ', rekla je Maja Gujinović te dodala kako će se u suradnji s kolektivom Ekstrakt, 17. svibnja u klubu Sirup, održati launch party festivala na kojem gostuje trenutno velika britanska DJ zvijezda Ben UFO.

Kraj sezone na tvrđavi Punta Christo obilježit će sedmo izdanje Outlook festivala (od 3. rujna do 7. rujna), najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem culture, koji se otvara koncertom u pulskoj Areni na kojem, po prvi put kod nas, nastupa karizmatična Ms. Lauryn Hill. Kao predgrupe nastupiti će Submotion Orchestra, britanski sedmeročlani bend iz Leedsa, Fatima i Andrew Ashong.

'Na 12 dnevnih i noćnih pozornica i 54 zabave na brodovima nastupiti će više 300 izvođača, aktualna i poznata svjetska imena dub, drum'n'bass, reggae, dancehall, blues, dubstep, jungle, hip-hop, roots, soul, house, techno, garage, grime i elektronske glazbe. Među njima prvi put u Hrvatsku stiže hip hop legenda Busta Rhymes, dance hall, reggae i jungle ikone Barrington Levy, Horace Andy, Jah Shaka, Congo Natty, jedan od najboljih svjetskih hip hop producenata DJ Premier, pioniri zouk i kuduro glazbe
Buraka Som Sistema, tri drum & bass ikone: Goldie, DJ Marky i Andy C te Daddy G, jedan od trojice osnivača utjecajnog benda Massive Attack', izjavila je Dijana Lakuš.

Pozitivan ritam tim najavio je i skoro puštanje u prodaju vikend ulaznica za Outlook i Dimensions festivale. Sve detalje o kupovini ulaznica, festivalima i ostalim aktivnostima u organizaciji Pozitivnog ritma možete pronaći na pozitivanritam.hr stranicama.