DVORANA KORNATI

Povoljnije ulaznice za Gotan Project

15.10.2010 u 15:47

Bionic
Reading

Gotan Project vraća se u Zagreb 16. studenog 2010. u 21 sat, u sklopu nove turneje, gdje će predstaviti svoj treći studijski album naziva 'Tango 3.0'

Povoljnije ulaznice za koncert Gotan Projecta po cijeni od 250 kuna mogu se kupiti još samo do petka, 15. listopada na sljedećim prodajnim mjestima: Aquarius CD shop (Varšavska 13, Maksimirska 16), Sirius music shop (Importanne galerija, Iblerov trg) i Dirty old shop (Tratinska 22).

Novi album Gotan Projecta naziva 'Tango 3.0' predstavlja povratak plesnom podiju na način kakav je i njihov posljednji album 'Lunático'. Stvorili su još jednu čudesnu mješavinu tradicionalnog argentinskog tanga s dubom, jazzom i elektronikom. Jedanaest pjesama s albuma 'Tango 3.0' istovremeno je zavodljivo i propulzivno.

Jedna od ključnih stvari albuma svakako je zvuk 'bandoneona'. Među mnogobrojnim vrstama harmonika na svijetu, bandoneon se ističe specifičnom bojom i izražajnošću. Iako potiče iz Njemačke, bandoneon vrlo brzo preuzima glavnu ulogu među instrumentima koji se čuju iz barova i bordela Buenos Airesa.

Gotan Project osnovali su Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff i Christoph H. Müller 2000. godine kada su izdali debi album 'La Revancha Del Tango', album koji je zvuk Argentine doveo na svjetsku pozornicu. Žive u Parizu, gradu za koji slobodno možemo reći da je drugi dom tanga. Njihova je glazba danas slavna, a sluša se sve od klubova New Yorka preko Europe do plaža Rio De Janeira.

U Zagrebu ćemo okus tanga, odnosno Gotana osjetiti 16. studenog u Dvorani Kornati s početkom u 21 sat