OGROMAN INTERES

Povoljnije ulaznice za Die Antwoord do kraja mjeseca

21.04.2016 u 12:47

Bionic
Reading

Fantastični trojac Die Antwoord premijerno dolazi u Hrvatsku u ponedjeljak 13. lipnja 2016. u paviljon 9 Zagrebačkog velesajma. Jeftinije ulaznice po cijeni od 150 kuna mogu se pronaći u prodaji još do 30. travnja

Najava dugoočekivanog nastupa južnoafričke rap rave senzacije koja dolazi u sklopu aktualne turneje izazvala je ogroman interes u cijeloj Hrvatskoj, ali i regiji, uhvativši odmah po objavi prvo mjesto prodaje na Eventimovim stranicama.

Ovaj fantastičan trojac uzdrmao je glazbenu scenu sa svojom provokativnim glazbom i pojavom koje prate viralni spotovi i adrenalinski nastupi. Die Antwoord je bend koji je zbog svog specifičnog glazbenog izričaja, prepoznatljivosti članova i divlje energije zaradio epitet benda kojeg se ne može ni sa čime usporediti, a njihovi koncerti se trebaju doživjeti uživo.

Njihova glazbena mješavina hip-hopa, rapa, rocka i ravea donosi priču s ruba urbanog društva i siromašnih ulica južnoafričkog Cape Towna. Kroz pokret zef portretiraju underground glazbeno i vizualno, a dio je to alternativne kulture koju oživljavaju u svojim spotovima i glazbi. Njihovi tekstovi su provokativni, smiješni, čak pomalo i morbidni, ali nose jaku poruku, te se pjevaju na južnoafričkim jezicima Afrikaans, Xhosa, kao i na engleskom, što dodaje specifičnosti benda.

Die Antwoord je osnovan u Cape Townu 2008., a predvode ga reperi Ninja i Yo-Landi Visser te DJ Hi-Tek. Prvi album '$O$' objavili su besplatno online, spot za pjesmu 'Enter the Ninja' proširio se internetom uz milijunske preglede na Youtubeu i osigurao im je međunarodnu pozornost, a trend probijanja interneta nastavio se s kontroverznim singlom 'Evil Boy'

Upravo se njihov alternativni pokret proširio svijetom brzinom munje. Nedugo nakon albuma prvijenca održali su debitantski međunarodni nastup na Coachelli, nakon kojeg je uslijedila i velika svjetska turneja, uz nastupe u Australiji i Novom Zelandu. Za vlastitu Zef Records etiketu izdaju drugi album 'Ten$Ion' koji uključuje singlove 'I Fink U Freeky' i 'Fatty Boom Boom', te stavlja bend u fokus svjetske glazbene scene. Singlovi 'XP€N$IV $H1T', 'Pitbull Terrier' i 'Ugly Boy' predstavili su treći studijski album 'Donker Mag' iz 2014. koji se našao i na prvom mjestu Billboardove ljestvice dance/electronic albuma. Dosad su realizirati i dva videa, i to kratki film 'Umshini Wam' te odličan SF 'Chappie' iz 2014. u kojem su Ninja i Yo-Landi dvoje kriminalaca te postaju 'roditelji' robota Chappija i uče ga kako biti gangster.

Početkom 2016. grupa je dala prve informacije o novom studijskom albumu koji bi se trebao zvati 'We Have Candy', a produkcijom će se pozabaviti DJ Muggs iz Cypress Hilla. Zbog dosta specifičnog izričaja i zvuka, bend nije imao puno suradnji, osim navodne suradnje s Aphex Twinom koja je ostala obavijena velom tajni. Usput su odbili i par ponuda, poput primjerice one Lady Gage da nastupe kao predgrupa na njezinoj južnoafričkoj turneji.

Praćeni hordom sljedbenika Die Antwoord svojom glazbom i pojavom dižu prašinu diljem svijeta. Do sada ih se moglo vidjeti samo u susjedstvu na Exitu i Schengenfestu, a njihov samostalni i premijerno hrvatski nastup dogodit će se u Paviljonu 9 na Zagrebačkom velesajmu 13. lipnja

Ulaznice
Prva cijena ulaznica od 150 kuna na snazi je do 30. travnja. Od 1. svibnja cijena se diže na 170 kuna, a na dan koncerta 200 kuna.

Službena prodajna mjesta:
•    Dirty old shop, Tratinska 18
•    Rockmark, Berislavićeva 13
•    Aquarius CD Shop, Varšavska 13
•    Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
•    Dancing Bear Zagreb, Gundulićeva 7
•    Dancing Bear Split, Dioklecianova 6
•    Dancing Bear Osijek, Trg Ante Starčevića, pothodnik
•    Eventimova prodajna mjesta u Hrvatskoj i inozemstvu
•    Online na www.eventim.hr  

Organizator je koncerta LAA.