350. IZDANJE KVIZA

Potjera slavi: Lovci su više lovci nego ljudi!

18.04.2016 u 14:47

Bionic
Reading

Popularni HRT-ov kviz Potjera u ponedjeljak, 25. travnja obilježava svoje 350. izdanje. Tijekom godina ta je uzbudljiva igra privukla mnoge gledatelje i natjecatelje. Prvi je put emitiran u studenom 2013. na Prvom programu Hrvatske televizije

'Potjera' je u početku emitirana dvaput tjedno, no kako je interes rastao, od rujna 2014. emitira se četiri puta tjedno. Kroz samu emisiju prošlo je 1.400 natjecatelja a rekorder po broju pojavljivanja je Dragan Medar, profesor iz Splita koji je sudjelovao čak pet puta. Natjecateljima veliki izazov pruža nadmetanje licem u lice s jednim od lovaca, a u prilično kratkom roku mogu odmjeriti s njim svoje znanje. Također, glavni im je cilj skupiti što više novca.

Najveći osvojeni ekipni iznos u emisiji je 250 tisuća kuna, a pojedinačno je briljirao gimnazijalac Luka Vidović koji je sam osvojio čak 100 tisuća kuna. Odvažio se na višu ponudu te je uspio obraniti osvojeni iznos u igri 'jedan na jedan' protiv lovca Deana Kotige u završnoj potjeri.
'Lovci su više lovci nego ljudi, normalno je da griješe manje od natjecatelja. Zato smo ih i odabrali!', kazao je urednik emisije Igor Grković.
'Mirkovo je znanje obogaćeno iskustvom i često nas u kvizu počasti pričom povezanom s nekom temom. Sinonim je za kviz na ovim prostorima i želimo mu brz oporavak. Morana je jako lucidna i nepredvidiva, pa natjecateljima često priušti dramatičnu završnicu. Dean je enfant terrible i wunderkind u jednoj osobi, a Krešo se posljednji pridružio lovačkom timu i odmah dokazao da mu je u tome stolcu mjesto', opisao ih je Grković.

422644,422499,421846,421490
Natjecatelji koji sudjeluju u ovom kvizu moraju imati sveobuhvatno znanje. Budući da je kviz brz i odgovori vremenski ograničeni, teško je svaki se put u sekundi sjetiti odgovora koji je možda na vrh jezika. Brzo razmišljanje je od presudne važnosti kao i dobra timska suradnja. Svatko odgovara na pitanje na koje zna odgovor da bi došli do zajedničkog cilja.
'Ovdje je četvero igrača koji se ne znaju otprije, ali moraju igrati kao tim žele li u Potjeri zaraditi novac' - rečenica je koja otvara kviz, a kako urednik Igor Grković kaže, to je ono što i jest ključno za dobar plasman natjecatelja.
Potjera se emitira u večernjem terminu četiri puta tjedno u 18:10 sati.