SEJO SEXON

'Postali smo mediji za reklamiranje kurtona i tampona'

05.11.2009 u 09:00

Bionic
Reading

U subotu 7. studenog, na 92. godišnjicu Oktobarske revolucije, izlazi deveti studijski album Zabranjenog pušenja 'Muzej revolucije'. Dovoljan je to razlog za inspirativni razgovor s Davorom Sučićem alias Sejom Sexonom, pjevačem i liderom Zabranjenog pušenja

Zabranjeno pušenje iza sebe ima tri kompilacije, dva live i osam studijskih albuma, a deveti Muzej revolucije izlazi 7. studenog. Singlom Modni guru već su ga najavili i podsjetili mnoge na to zašto su stalno pri samom vrhu regionalne scene. Novi album istovremeno im izlazi u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji i Crnoj Gori, i to u nakladi od 45.700 primjeraka, uz napomenu da će u Hrvatskoj koštati samo 49 kuna.

S profesorom Sučićem pretresli smo u videointervjuu za tportal.hr njegovu nedavno zasluženu diplomu kojom je postao akademski građanin, prizivanje duha druga Tita koji gostuje na albumu, nove diskografske putove, tajnu uspjeha, prokomentirali aktualnu modnu situaciju, a osvrnuli smo se i na Johna Davisa koji je njima, Arctic Monkeysima i U2 masterirao albume.