MASSIMO

'Polako počinjem osjećati prolaznost vremena'

02.01.2016 u 12:33

Bionic
Reading

Protekla godina za Massima je bila prepuna dobrih događanja, a pamtit će je i po jednom tužnom, odlasku Arsena Dedića. Nakon novogodišnjih blagdana provedenih sa svojim najmilijima, taj karizmatični vokalist, perfekcionist u studiju, ali i na pozornici, sprema se za svoj veliki koncert koji će održati 9. veljače u Dvorani Vatroslava Lisinskog

'Pogledam li unazad, protekla godina bila puna događanja. Objavio sam novi album '1 dan ljubavi', nastupao pred punim Domom sportova, rasprodao koncert u Sava centru, imao rasprodanu turneju po BiH, održao dva izuzetna nastupa u Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, nastupao dva puta i u zadarskom Arsenalu, da spomenem samo veće koncerte. Uživao sam u muziciranju s gitaristom Davidom Rhodesom, Dominicom Millerom, surađivao na albumu Jurice Pađena i Matije Dedića, snimio i gitarske dionice za pjesmu Amela Ćurića. Razotkrio sam sebe kao glazbenog mentora i člana žirija 'X factora', ali i oprostio se od svog gurua Arsena, što mi je izuzetno teško palo. Vjerujem da je u 2015. ipak najposebnije to što sam još jednu godinu uživao u onome što radim i pritom bio okružen ljudima koji mi u tome pružaju apsolutnu podršku', rekao nam je Massimo.

Ne može izdvojiti ni jedan dosadašnji novogodišnji doček kao poseban, jer su mu svi bili posebni na svoj način.
'Trenutno mi je naposebniji onaj od preksinoć, kad sam nastupio u svojoj rodnoj Puli', kaže.

U veljači će svoje obožavatelje počastiti velikim koncertom u Lisinskom.
'Često sam u intervjuima znao reći da se ne volim ponavljati. Upravo zato smo se i odlučili iz Doma sportova prebaciti u puno intimniju, a opet grandioznu Dvoranu Lisinski. Neće to biti jedina promjena. Ovoga puta smo izmijenili i zvuk – pa ćemo nastupati unplugged i s novim aranžmanima pjesama. Osim mog benda i mene, na pozornici će nam se pridružiti i jedan renomirani glazbeni ansambl. I ono što me posebno veseli je da je odaziv publike odličan, pa uskoro više neće biti ulaznica u prodaji', ističe.

Kao i mnogim drugim glazbenicima, za njega tamošnji nastup ima poseban značaj. Massimo Lisinski naziva svojevrsnim hramom glazbe. 'Upravo su proslavili Dan dvorane i 40-ak godina dovode najbolje glazbene produkcije u Zagreb, pa je u svjetlu toga i meni velika čast nastupiti tamo. Ujedno je to prilika publici da se dotjera i kao 'dame i gospoda' uživaju u glazbenim 'delicijama'', pojasnio je.

Kad je riječ o planovima, na privatnom i poslovnom planu ima ih puno.
'Ne bih ih želio otkrivati prije nego se krenu realizirati. Za sve što želim učiniti u budućnosti najpotrebnije će mi biti zdravlje, pa si samo to želim. Ipak imam 53 godine i polako počinjem osjećati prolaznost vremena', izjavio je.

Svaka pjesma s albuma koju plasira kao novi singl, odmah zauzima mjesto među najslušanijima, publika ga voli u cijeloj regiji, no rekao nam je kakva je stvar s kolegama - koliku je podršku imao i je li ikad osjetio ljubomoru, zavist.
'Podrška je uvijek jako bitna, u svemu što radite. Imao sam tu sreću da kolege cijene moj rad i nisam iskusio ljubomoru ili zavist', ističe Massimo.

Njegov idealan odmor je s najmilijima, suprugom Eni i kćeri Mirnom te psom Magom.
'Moj savršeni odmor je u krugu obitelji, kako ležim ispred televizora, s daljinskim u ruci i nekim odličnim dokumentarcem na programu', otkrio je.

S voljenom suprugom Eni ima skladan, idealan brak i u ožujku će proslaviti 24 godine bračne sreće. Dogodi li se ikad da netko od njih povisi glas?
'Naravno, moja temperamentna talijanska strana zna koji put burno reagirati. Ali isto tako se kasnije znam i ispričati zbog svog ponašanja, pa supruga to često ističe kao moju najbolju osobinu', izjavio je.

Massimo je jako vezan za 23-godišnju kćer Mirnu. Na pitanje što bi, po njemu, bilo najvažnije u odgoju djece danas, kako ih pripremiti za život na ovom specifičnom prostoru, kaže da u odgoju djece jednostavno nema pravila.
'Trebate im dati svoju ljubav i maksimalnu posvećenost, naravno, koliko je to moguće, a zatim imati povjerenja u svoje dijete da će pravilno razlučiti dobre od loših stvari', ističe.


Savršen odmor za Massima je uz suprugu Eni i kćer Mirnu


U novogodišnjoj noći pjevao je gradskom trgu Forumu u Puli