ČISTA EKSKLUZIVA

Pogledajte titlovani trailer za novi film Toma Hanksa

08.08.2013 u 09:03

Bionic
Reading

Samo na tportalu, u suradnji s Continental filmom, pogledajte ekskluzivnu premijeru na hrvatski titlovanog trailera za film 'Kapetan Phillips' koji se već sada smatra jednim od glavnih kandidata za najvažnije nominacije i nagrade za prestižnu nagradu Oscar sljedeće godine

Dvostrukom oskarovcu Tomu Hanksu ('Philadelphia', 'Forrest Gump') smiješi se treći zlatni kipić za njegovu fantastičnu ulogu u akcijskom trileru 'Kapetan Phillips' koji ove jeseni dolazi u domaća (i svjetska) kina! Ono malo kritičara koji su već imali prilike vidjeti film na preliminarnim projekcijama složno je da se radi o još jednom vrhunskom filmskom ostvarenju u kojem Hanks nastupa u svojoj punoj snazi, a i režija Paula Greengrassa ('Let 93') nimalo ne zaostaje u kvaliteti.

Riječ je o istinitom događaju iz 2009. o američkom teretnom brodu Maersk Alabama koji su oteli somalijski gusari. Kroz jedinstvene leće redatelja Greengrassa, ovo je istovremeno napeti triler i kompleksni portret bezbrojnih posljedica svjetske globalizacije. Radnja filma fokusirana je na odnos između kapetana broda Alabama Richarda Phillipsa (Hanks) i somalijskog vođe gusara Musea (Barkhad Abdi). Njih dvojica uskoro će shvatiti da su samo mali pijuni puno većih gospodarskih snaga koje se u potpunosti nalaze izvan njihove kontrole.

Scenarij za film napisao je Billy Ray, a temeljen je na knjizi 'A Captain's Duty: Somali Pirates, Navy SEALs and Dangerous Days at Sea' autora Richarda Phillipsa. Film 'Kapetan Phillips' u domaća kina dolazi 17. listopada, a prije toga uživajte u titlovanom traileru u nastavku: