NAGRADNJAČA

Pogledajte film 'Reality'

04.04.2014 u 09:25

Bionic
Reading

'Reality' se događa u svemiru i na zemlji i u zoni bez vremena, gdje se na originalan i humorističan način, preko slapsticka i hipersvemirske metafizike, poigrava sa pitanjem realnosti i fikcije u traženju slobode i ljubavi.

U S.O.S. kantini, koja okuplja mnoštvo čudnovatnih i neuobičajenih individua: ciganku, koja proriče budućnost, fanatične vjernike, osjećajne gubitnike, beskučnike i bizarne doktore, upoznaju se naša dva glavna junaka filma. Propali glumac i ulični svirač jedan drugome emotivno prepričavaju događaje iz prošlosti, zbog kojih su tu gdje jesu, u vakuumu. Njihove životne priče dinamično nas vode kroz razne dimenzije na razne lokacije i u različita vremena. Prvo gledamo svijet iz njihove perspektive, a zatim taj svijet preuzme ulogu glavnog lika u filmu i na satiričan način nam približi kaotičnost društva u kojem su naši junaci odrastali. U vrtlogu medija, korupcije i masovne kontrole nad ljudima, koja ubija njihovu imaginaciju, hipnotiziranim likovima preostaje samo imitiranje 'provjerenih formula' u potrazi za svojim identitetom i boljim životom.

Jaka glumačka ekipa iz cijele Europe, potpuno se uživjela u stiliziran svijet filma 'Reality', gdje se govori 'slomljenim internacionalnim engleskim jezikom', a maska i kostimi, scenografija i kamera te nelinearna struktura, potpuno su u funkciji filma i pojačavaju njegov komički efekt. 'Reality' je iskren i provokativan film, koji nudi mnogo zabave sve do kraja odjavne špice.

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 2x2 ulaznice za projekciju filma u kinu Europa, u subotu, 5. travnja u 19:35 i u nedjelju, 6. travnja u 17 sati.

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koji termin žele ulaznice.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Tatjana Potkonjak
Ivan Podvorec