NAGRADNJAČA

Pogledajte film 'Elysium'

12.08.2013 u 09:06

Bionic
Reading

Možete li današnje društvo zamisliti bez ratova, siromaštva i bolesti? Naravno, ne možete – to bi bilo jednako znanstvenoj fantastici. Međutim, uskoro u kina dolazi novi film redatelja Neilla Blomkampa, široj publici najpoznatijeg po odličnom uratku 'District 9', čija nas radnja odvodi gotovo 150 godina u budućnost i progovara o jednom novom društvenom poretku. Riječ je o filmu 'Elysium' koji u domaća i svjetska kina stiže 15. kolovoza.

Godina je 2154. i na svijetu postoje dvije vrste ljudi: oni vrlo bogati koji žive na ljudski izgrađenoj svemirskoj postaji imena Elysium te ostali koji žive na prenapučenoj, gotovo uništenoj Zemlji.

Stanovnici Zemlje očajni su i žele pobjeći od kriminala i siromaštva, a većini je nužno potrebna i vrhunska medicinska skrb koja je dostupna, naravno, samo na Elysiumu. Međutim, određeni stanovnici Elysiuma ne prežu ni pred čim kako bi prisilili donošenje anti-imigrantskih zakona i sačuvali svoj luksuzan način života. U cijelom tom paklu jedini čovjek koji može donijeti ravnotežu između ova dva potpuno različita svijeta jest Max (Matt Damon), običan građanin u očajničkoj potrebi da dođe do Elysiuma. Dok mu život visi o koncu, on nevoljko prihvaća opasnu misiju – misiju koja će ga staviti u direktan sukob s tajnicom Delacourt (Jodie Foster) i njezinim opasnim snagama Elysiuma... Ali ako uspije, neće spasiti samo svoj život, već i živote milijuna ljudi na Zemlji.

Tportal.hr i Continental film su za svoje čitatelje pripremili 5x2 ulaznice za Cineplexx kina (Osijek, Split i Zagreb - Kaptol centar i City Center one East).

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koje kino žele ulaznice.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Igor Gojković
Ana Cindrić
Saša Marijanović
Luka Cvenić
Joško Dragun