DVOPEK: ŠKORO VS. KANDŽIJA

Pjesme o vjeri i generalima prošle bi i kod Srba

19.11.2010 u 11:30

Bionic
Reading

Slavonski obračun u ovotjednom Dvopeku! U desnom kutu nalazi se narodni hitmejker, TV voditelj, bivši konzul, perjanica diskografske industrije i što sve ne – Miroslav Škoro. U lijevom kutu oštri se osječki reper Kandžija, a teme su – bauk obnove Jugoslavije kao spas od ekonomske krize i dolazak pape Benedikta XVI u jeku iste te krize

Govoreći o regionalnoj suradnji kao načinu izlaska iz krize, Škoro se pita zašto ne bismo surađivali s Talijanima (koji su nam isto susjedi), a smatra da govorimo sličnim jezikom ne samo kao ex-Yu narodi, već i kao Poljaci i Česi.

Kandžija se pita kakve veze ratna zbivanja imaju s klincima godišta 1995. i mlađih koji slušaju njegovu glazbu, i podbada Škoru komentirajući kako bi i na tržištima susjeda prošle pjesme s temama vjere, ljubavi, domovine i generala.

Na temu dolaska pape Benedikta XVI, Škoro kaže da je sretan što u Hrvatsku dolazi bilo tko, pa makar to bila i Lady GaGa. Škoro smatra da Crkva ima pozitivno djelovanje na hrvatsko društvo.

Kandžiji je potpuno svejedno i poručuje – tko hoće, neka ide, no upozorava da je utjecaj Crkve ipak izvan domene vjere jer kreira političke stavove vjernika.

Pogledajte novi Dvopek tjedna!