U DOBROTVORNE SVRHE

Pink Floydi ponovo bi se okupili za pravu stvar

15.11.2014 u 10:02

Bionic
Reading

Nije nikakva tajna da Pink Floyd neće svoj novi i posljednji album 'The endless river' popratiti turnejom, no bubnjar Nick Mason kaže da okupljanje svih živih članova nije nemoguće ako je u pitanju neka dobrotvorna akcija velikih razmjera

'Ja bih nešto poduzeo za neku stvarnu dobrotvornu akciju', odgovorio je Nick Mason na pitanje je li Pink Floyd razmišljao o okupljanju, piše CBS News

Za koncert 2005. Nick Mason, David Gilmour, Richard Wright i Roger Waters okupili su se pred ogromnom publikom i zajedno izveli četiri pjesme. Roger Waters napustio je Pink Floyd još 1986, a Richard Wright preminuo je 2008.

Album 'The endless river' pušten je u prodaju u ponedjeljak. Prošlo je 20 godina od zadnjeg objavljenog albuma 'The division bell', no bivši članovi grupe ne skrivaju da su pjesme s novog albuma trebale također biti na 'The division bellu'.

Mason i Gilmour ponovo su zajedno poslušali neobjavljene materijale i od njih napravili album vrijedan puštanja u javnost. Samo oko 20 do 30 posto novog albuma je nedavno napravljeno, dok je ostatak snimljen još prije 20 godina.

'Postoje odjeci 'A saucerful of secrets' na nekim mjestima. Ponekad imamo potrebu ponovo obraditi stare ideje koje nam se posebno sviđaju. Definitivno čujem dijelove drevne povijesti na albumu', kaže Mason.