ZAJEDNO SA SUPRUGOM

Petra Dugandžić otkrila kako je prestala pušiti

10.06.2015 u 10:35

Bionic
Reading

Petra Dugandžić se prije nešto više od mjesec dana odlučila riješiti loše navike - pušenja. U proces odbacivanja cigareta krenula je sa suprugom Sašom Vrankovićem

'Još malo pa mjesec i pol ne pušim. Nije mi jasno zašto sam ikad pušila. Istina, kavu i alkohol ne pijem, to bi moglo biti rubno, no sve u svemu, uopće ne mislim na cigaretu. Bacite pljuge, lakše je nego što mislite', napisala je Petra Dugandžić na svom profilu na Facebooku.

'Moj suprug i ja smo se jedne večeri dogovorili da od sutradan prestajemo pušiti. To nam je bilo treći ili četvrti put da pokušavamo odbaciti cigarete i znali smo da moramo zajedno krenuti u to. Bacili smo kutije cigareta koje smo imali u stanu i krenuli u tu avanturu. Treći dan od prestanka pušenja izbila je histerija, svađa, ali smo znali da je to zbog cigareta, ispričali se jedno drugom i već četvrti dan više nisam mislila na cigarete, niti su mi nedostajale. Ne znam odgovoriti kako sam uspjela, ali eto, pošlo mi je za rukom da ih se skroz riješim', ispričala je Petra.

Nije joj se dogodilo to da, poput mnogih nakon prestanka pušenja, nabaci kilograme. 'Suprug je kupio neke grickalice, ali ja ipak volim paziti što jedem pa sam grickala mrkvice. (smijeh) Bilo je tog 'oralnog momenta' koji se javlja kod svih ljudi koji prestanu pušiti, ali srećom, kod mene se javio samo jednom. Mislim da sve dolazi iz glave i ako zaista odlučiš presjeći s tim, jednostavno to i napraviš', tvrdi. Oboje im je čudno što više ni sekunde ne pomisle na to da 'zapale'.

'Olakotna okolnost je to što ne izlazim u kafiće i na mjesta na kojima je jako zadimljeno. Dođu kod nas doma frendovi pušači, ali mene to više zaista nimalo ne privlači. Mučila sam se s tim smradovima od cigareta, teško sam disala, glas mi je bio kritično i sigurno bi mi se s vremenom još više produbio, a od njega živim, tako da sam i zbog svojih glasnica morala prestati pušiti', kaže glumica. Nema kod nje, otkriva, više ni kave ni alkohola.

'Da nisam prestala s kavom, nema šanse da ne bih zapalila, jer alkohol i kava nekako idu uz cigarete. Naviknula sam se ujutro razbuditi sokićima od limuna i povrća. Naime bila sam ovisnik o kavi, jer sam niskotlakaš i jedino me ona mogla ujutro 'dići'. Prvih nekoliko dana bila sam spora, nisam mogla spojiti rečenicu... Bilo mi je teško prvi tjedan', priznala je.

Na komentar kako su mnogi mislili da je kavu i cigarete odbacila zbog trudnoće, nasmijala se. 'Nisam trudna, a znat će se kad budem. Ponosno ću i bez problema objaviti to', izjavila je.


Petra i njezin suprug Saša Vranković skupa su odlučili prestali pušiti