PROMOCIJA PJESME I SPOTA

Petar Grašo i obitelj Huljić: Novi as iz rukava

06.04.2016 u 19:27

  • +15

Promocija nove pjesme i spota Petra Graše

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Petar Grašo danas je u Lisinskom predstavio novi singl i videospot za pjesmu 'Srce za vodiča', ujedno najavni singl za mjuzikl 'Pacijenti' čiji je autor glazbe Tonči Huljić. Time se nastavlja 20-godišnja uspješna suradnja pjevača i obitelji Huljić. I najmlađa članica obitelji, koja gostuje u Petrovom novom singlu i spotu, zbog svoje darovitosti dobiva sve više pažnje

'Ono što je zajedničko svim pjesmama koje smo napravili to je da su bile hitovi, a ovu smo pjesmu radili neopterećeni uspjehom prethodnih, što je odlika velikih autora kao što su Tonči i Vjekoslava', pohvalio se Petar Grašo. Tončiju Huljiću, koji uspijeva u gotovo svim glazbenim formama u koje se upusti, nova glazbena priča bila je poseban izazov.

'Mjuzikl je zahtjevna forma. Morat ću reducirati planove za ljeto jer mjuzikl je živi organizam na kojem moraš stalno raditi. Ali sretan sam što radim s redateljem predstave, koreografom Igorom Barberićem, koji razbija tu kolotečinu', izjavio je skladatelj.

S Petrom Grašom su Huljići već odavno postali kao obitelj. Veže ih neraskidivo prijateljstvo i suradnja u kojoj obostrano uživaju. 'Sarkastični smo jedni prema drugima, ali ako mi treba dati pravi savjet, Petar će mi uvijek dati najbolji', priznala je Hana Huljić. Nakon Maksima Mrvice, s kojim je nastupila na njegovoj azijskoj turneji, nije mogla odbiti i Petrov poziv za gostovanje u pjesmi 'Srce za vodiča'. Skromna djevojka ne želi govoriti o svojim budućim glazbenim planovima i za sada joj je najvažnije završiti semestar na odsjeku za kompoziciju na glazbenom odjelu Umjetničke akademije u Splitu.

Osim klasike, koje se, kaže, naslušala na Akademiji, sluša svu vrstu glazbe, a najviše britanski pop. 'Odrastajući uz brata Ivana, koji je znalac što se tiče glazbe, zarazila sam se britanskim popom iako sam otvorena i za ostale glazbene stilove', otkrila je. Tako Hana ne propušta klasične koncerte, ali ni nastupe dragih joj izvođača poput Robbieja Williamsa ili Michaela Bublea. Osim glazbe, voli slikati i raditi bilo što kreativno i čitati, a mamine knjige pročita prije nego ih ona pošalje u tisak. Najviše voli njezinu knjigu 'Gen anđela' i dječji roman 'Maksove šumotvorine', a od tatinog opusa najdraže su joj pjesme poput 'Srce za vodiča'.

Mama Vjekoslava, autorica tekstova za mjuzikl 'Pacijenti', ponosna je na Hanine i uspjehe sina Ivana. Otkrila nam je što je inspirira za njezine pjesme i knjige. 'To mogu biti najrazličitije stvari. Primjerice, šećem se gradom i u oko mi upadnu čupavi pas i djevojka koja svira violinu. Od toga mi može krenuti neka ideja. Inspiracija mi dolazi u svako doba dana i noći. Kad dođe noću, moram paliti svjetlo i zapisati ideju jer bih je inače zaboravila do jutra. Ako radim na nečemu, bilo da je riječ o tekstu, bilo knjizi, mozak mi se ne gasi i, kad legnem, stalno vrtim filmove. Imam tekicu i olovku koje su mi pri ruci na svakom kantunu u kući. Želim pisati i volim to što radim', rekla je. Na zlobne komentare i kritike na njezin autorski pečat već je, kaže, navikla.

'Svjesna sam da svatko može imati svoje mišljenje, ali isto čovjek nije imun na te ugrize. S tim se treba naučiti živjeti. Nije ugodno kad vas razvlače, ali nekako sam navikla odmaknuti se od svega', izjavila je. Trudi se, kaže, biti blaga prema svima, ali zna itekako povisiti glas.

'Temperamentna sam. Bilo koja sitnica iz svakodnevnog života može me izbaciti iz takta. Nije sve u životu mirna rijeka', rekla je kroz smijeh. Svoj dobar izgled, kaže, duguje genetici i unutarnjem zadovoljstvu. Njezini ispušni ventili su vježbanje, šetnje uz more, trčanje i hodanje po Marjanu.

Petra Grašu najviše opuštaju prijatelji i bavljenje sportom. 'Bjesomučno trčim i vježbam na orbitreku, ali uvijek imam dva kilograma viška koja ne mogu skinuti', smije se pjevač. Za to je sigurno zaslužno i njegovo vrsno kulinarsko umijeće jer slovi kao jedan od ponajboljih kuhara među glazbenicima.

'Puno više se družim s kuharima, nego s pjevačima. Volim se odmaknuti od estradne gungule i zaroniti u svijet kuhinje i gastronomije. To mi je kao paralelni život. Razgovarao sam s Massimom Botturom i imao sam priliku upoznati legendarnog Ferrana Adriàu u Milanu te Petera Limana, koji u Milanu ima jedan od najboljih vegetarijanskih restorana, ali najbolji chef na ovim prostorima, od kojeg sam najviše naučio, je Tomaž Kavčić. S njim sam svaki tjedan putujemo, uživamo i on mi je dosta osvijestio stvari oko gastronomije', otkrio je Petar.


Hana Huljić i Petar Grašo su i više od prijatelja, poput obitelji