NAJMLAĐI ROCK DJEDICA

Pero Galić: 'Volio bih da mi unuk bude astronaut'

07.05.2015 u 17:51

Bionic
Reading

Pjevač Pero Galić s ostatkom županjskog rock benda Opća opasnost po Hrvatskoj promovira aktualni album 'Rocker... to sam ja', a sa singlom s albuma 'Za svaku tvoju suzu' nastupit će na CMC festivalu. Slobodno vrijeme najviše voli provodi sa svojom obitelji, a posebno s trogodišnjim unukom Davidom

'Pjesma 'Za svaku tvoju suzu' je ljubavna rock balada. Kao što se vidi u njenom videospotu, riječ je o ljubavnoj priči u kojoj muškarac shvati da u tom odnosu nije bio kako treba te se odluči promijeniti i postati dobar', pojasnio je Pero Galić. Pjevač Opće Opasnosti pak ništa ne bi popravljao u dosadašnjih 20 godina karijere svog benda.

'Sve smo radili kako smo mislili da bi trebalo i zadovoljni smo svime. Uvijek smo imali svoj stav prema svemu i furali smo svoj rock'n'roll film. Od 2009, otkad smo ponovno na sceni, dajemo sve od sebe radeći s puno ljubavi i entuzijazma. Dapače, ako ubuduće bude kako što je bilo dosad, bit će super. Dok autor naših pjesama Mario Vestić ima ideje za pjesme, a mi ih uspijemo kvalitetno prezentirati, bit ćemo bend kakav publika voli i poštuje', tvrdi pjevač. Njihova baza obožavatelja samo na službenoj stranici na Facebooku broji ih skoro 200 tisuća.


Opća opasnost je na sceni već 20 godina

'Zamalo smo kao neke naše velike zvijezde. (smijeh) Teško bismo ovu našu rock borbu mogli izboriti bez naše vjerne publike, a ona je cijelo vrijeme uz nas. Svjesni smo da jedan dio glazbene struke još uvijek razmišlja o Općoj opasnosti kao o bendu koji ne zna svirati i koji nema pjesme, ali to nas ni najmanje ne brine sve dok imamo publiku koja nas stalno prati na našim brojnim koncertima, sluša naše pjesme i podržava ono što radimo', izjavio je pjevač.

Prvi su domaći rock bend koji ima i svoje pivo. 'Napravili smo ga zato da ga možemo konzumirati. (smijeh) Kad već postoji na tržištu sto marki, zašto i mi ne bismo imali svoje pivo i pili ga? Po uzoru na svjetske trendove, i mi smo to napravili. Borba je trajala skoro dvije godine dok nismo došli do proizvoda, piva Rocker. Čim dođete na tržište, konkurencija ste drugima, ali mi smo to htjeli napraviti za sebe zbog povezanosti rock'n'rolla i piva. Oni koji su ga konzumirali kažu da je super i točit ćemo ga u naše boce te nuditi svima dok bude zainteresiranih', kaže najmlađi rock djed.

Uživa provodeći vrijeme s unukom Davidom, s kojim voli pjevati, pričati priče i valjati se po podu, pa se uz njega, kaže, i sam osjeća kao malo dijete. 'Uopće nisam strog, nas dvojica se sve dogovorimo. Nastojim, kao i svojoj djeci, što više biti na raspolaganju i biti im dobar. Ljubav prema maloj djeci je uvijek ista i hvala Bogu da sam dobio priliku othraniti i podići još jedan život', izjavio je. Upravo mu je obitelj najveća podrška u glazbenoj karijeri, a svi su muzikalni.

'To je genetika. Vuku se korijeni još od mog starog i njegova dva brata, preko mene, što je prešlo i na moju djecu: 21-godišnja kći Dajana odlično pjeva, a 18-godišnji sin Sebastijan svira gitaru. I mali David već pjeva sve vrtićke pjesme. Odlično intonira - s tri godine 'ne šara' u intonaciji, što me fascinira. Katkada mu poklopci lonaca posluže kao bubanj. Ako odluči baviti se glazbom, podržat ćemo ga u tome. Iako bih volio da David postane astronaut, da odleti i ode daleko odavde te pronađe nešto tamo gore', kaže kroz smijeh.