HIDEOUT FESTIVAL

Partijanerski valjak gazi sve pred sobom

05.07.2012 u 14:43

Bionic
Reading

Hrvatska ovog puta nije prodavala sunce i more, već sadržaj uz koji su gosti potrošili enormno mnogo. A što je turizam nego prodaja i, na kraju, utržak. Samo izležavanje na suncu i kupanje u moru donosi najmanji utržak

Hideout festival je završio, Zrće uranja u ostale ljetne događaje i očekuje špicu sezone, ali priče o Hideout festivalu ne prestaju. Zapravo, to je najposebniji festival ove vrste koji se događa na Jadranu

Prema onome što se zbilo – Hideout je jedan partijanerski valjak koji temeljito gazi sve pred sobom. On je poput kombajna koji odvaja žito od kukolja, samo u ovom slučaju odvaja se sadržaj čaša i boca od njih samih. Tekućina u se, a čaše i boce natrag na šank.

Sedam tisuća Britanaca u nekoliko dana danonoćnog partijanja gotovo nije znalo za san osim u onim trenucima kad bi se organizam sam od sebe skljokao na žalo zrćanske plaže i nasilno uzeo nekoliko neophodnih remova. Taj partijanerski valjak u četiri dana bio je toliko žedan, da su neki inače dobro pripremljeni šankovi ostali bez pića. Dobro da nisu i more popili.

Hideout festival, gledajući s turističkog aspekta, priča je o turizmu u predsezoni. Dobro odabran događaj. Izvrstan sadržaj i spremna infrastruktura koja to može podnijeti. Infrastruktura su klubovi na Zrću s istreniranim osobljem, ali i grad Novalja na čelu s gradonačelnikom Ivanom Dabom. Za ovaj festival angažirane su i dodatne autobusne linije (zapravo vozilo se danonoćno), svaki autobus imao je i redare...

Zanimljivo, istinito i poučno, Hrvatska ovog puta nije prodavala sunce i more, već sadržaj, program. Za nekoga će to biti grijeh, ali tih sedam tisuća partijanera, neki govore da je ukupno bilo i deset tisuća, najmanje je uživalo u sunčanju i kupanju. Ostavili su to možda za umirovljeničke dane. Uživali su u sadržaju uz koji su potrošili enormno mnogo. A što je turizam nego prodaja i na kraju utržak? Samo izležavanje na suncu i kupanje u moru donosi najmanji utržak.

Sadržaj je nešto što hrvatskom turizmu nedostaje, ali iz godine u godinu, ne samo na Zrću, već i diljem Jadrana svijest o tome biva sve veća, pa u svakom pogledu sve više napredujemo.
U glazbenom smislu Hideout festival je poslastica i ne samo za posebni glazbeni ukus Engleza, ali time će se već baviti glazbeni analitičari.

Hideout festival je u prvom redu događaj besprijekorno organiziran od strane samih Britanaca koji su na festivalu imali 'mali milijun' osoba koji brinu o ovome ili onome… Hideout je festival za koji je zbog iznimno velikog broja ljudi angažirano velik broj redara, međutim, pokazalo se da je to jedan od najmirnijih festivala što se izgreda tiče. Navodno bi sljedeće godine trebalo doći 15 tisuća hideoutovaca. Što li će tek to biti.