DANI PUNI IZNENAĐENJA

Pariška blagdanska čarolija Igora i Olje Vori

18.12.2015 u 12:07

Bionic
Reading

Svaki grad ima svoje blagdanske čari, a kako to izgleda u Parizu, ispričala je za tportal 33-godišnja supruga hrvatskog rukometnog reprezentativca i igrača pariškog Saint Germaina, Splićanka Olja Vori. Adventski su dani Olji i djeci posebno veselje jer su na repertoaru sitnice koje udruže cijelu obitelj - od pripremanja kolača, učenja pjesmica za božićnu školsku priredbu, kićenja bora. No koliko god Pariz bio neodoljiv, Božić će provesti u Zagrebu gdje će se okupiti cijela obitelj

Kao što zna uživati u svemu 33-godišnja Olja Vori zna uživati i u blagodatima koji Pariz pruža u vrijeme adventa. A gušti su u obitelji Vori dvostruki jer nakon blagdanskog zagrijavanja u Parizu koji im je dom već treću godinu, slijedi ono u Zagrebu gdje će dočekati Božić.

'Za blagdane dolazimo u Hrvatsku, a kod nas je blagdanska atmosfera već mjesec dana. Uče se pjesmice, peku se keksi i fritule, uređuje kuća, uživamo u pariškim izlozima, velikom kotaču...', kaže nam uvijek maštovita Olja koja je i svoj modni stil prilagodila Božiću. Iako mnogi na njezin život u Parizu gledaju kao na ležernu svakodnevicu, Olja na to odmahuje rukom.

Dizanje je u sedam ujutro kad sina Petra i kćer Niku vodi u internacionalnu englesko-francusku školu u koju su se odlično uklopili. Nakon toga slijede njezini satovi francuskog, a poslije roditeljske obaveze, kuhanje ručka, šetnje gradom...  U šali sebe zna nazvati velikom dnevnom pariškom skitnicom. I ne boji se priznati da voli život i sve što joj trenutačno pruža. S Igorom je već 15 godina, upoznali su se u vrijeme njezinih zagrebačkih studentskih dana kad je trenirala vaterpolo. Živjeli su diljem Europe, u Barceloni, Hamburgu i sad Parizu i gdje god otputovali, uspjeli su pronaći svoj komadić sreće i uspjeha.