NEKAKO S PROLJEĆA

Ovo su glavni aduti TV kuća u proljetnoj shemi

06.02.2015 u 10:43

Bionic
Reading

Iako nam se proljeće ne čini nimalo blizu, na domaćim se televizijama uvelike pripremaju novi projekti pa možemo reći kako svaka od naše tri TV kuće ima ponekog asa u rukavu kojim će pokušati osvojiti gledatelje ispred malih ekrana i monitora

S prvim danima proljeća na RTL Televiziji počet će se prikazivati regionalni 'X Factor Adria'. Riječ je o jednom od najvećih svjetskih televizijskih formata. Taj glazbeno-natjecateljski show pod voditeljskom palicom Antonije Blaće emitirat će u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Makedoniji i Crnoj Gori. Još nije poznato koji će se profesionalni pjevači naći u ulozi mentora, no show će pred televizore zasigurno privući različite generacije iz svih zemalja bivše države. Osim 'X Factora', RTL će prikazivati i nove sezone sve popularnijeg večernjeg kviza 'Pet na pet' gdje voditelj i dalje ostaje Davor Dretar Drele, a tu je i novi ciklus kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan, kuhaj', koji će voditi glumica Doris Pinčić.

Novost je i emisija 'Shopping kraljica' za sve ljubiteljice modnih krpica u kojoj ćemo pratiti kandidatkinje koje će se natjecati za titulu kraljice šopinga tjedna. S RTL-a poručuju da se još ne zna tko će voditi emisiju, a nisu mogli ni potvrditi da će se na njihovom programu naći kviz 'Kolo sreće' i nova sezona regionalnog 'Big Brothera'. No kako saznajemo, sve su veći izgledi da bismo nakon četiri godine s prvim jesenskim danima opet mogli gledati dogodovštine kandidata iz najpoznatije kuće na svijetu, baš kao i pogađanje različitih pojmova u 'Kolu sreće'.


Jedan od glavnih proljetnih aduta Nove TV nova je sezona 'MasterChefa'. Kulinarski show s Igorom Mešinom vraća se u trećoj sezoni, a za razliku od prošle godine, ove će se natjecati kuhari amateri. 'Tek je za vidjeti koje sve vještine posjeduju brojni kuhari amateri, kojim talentom raspolažu i koliko su daleko spremni ići u borbi za titulom najboljeg. U MasterChef 3 ući će TOP 50 natjecatelja, a tko će sve dobiti privilegiju ući i u popularnu i nadasve primamljivu MasterChefovu kuhinju, vidjet ćemo tek nakon prvih izazova pred kojima će se naći samo odabrani kuhari amateri', poručuju s Nove TV koja je nedavno dobila zlatnu medalju za najkvalitetniji televizijski program.

Uspješnica 'Kud puklo da puklo' nastavlja se i u proljetnoj shemi, a dolaze i novi nastavci popularne humoristične serije 'Lud, zbunjen, normalan', baš kao i brojne filmske TV premijere. I Doma TV može se pohvaliti novim hit-serijama pa ćemo tako gledati 'Following', 'Glades', 'Lie to me', 'Client list', 'Dallas' te višestruko nagrađivane kriminalističke serije 'Navy CIS', 'Navy CIS L.A.', 'Castle', 'Mentalist', 'Djevojke na zadatku', 'Tragovi zločina'. Humor na Doma TV donosi serije 'Franklin & Bash', 'Televizijska posla', 'Tinejdžeri izvan kontrole', i 'Na putu prema dolje', a tu su još i 'Tajni krug', '24 sata', 'Sekunde do katastrofe' i 'Extreme makover'.

HTV još nije definirao proljetnu shemu, a na Prisavlju su bili škrti na riječima o novim projektima. Ono što se zna jest to da sve do sredine travnja ide 'The Voice - Najljepši glas Hrvatske' koji se pokazao punim pogotkom pa je druga sezona već dogovorena. Ostali zabavni sadržaji poput kviza 'Potjera' i dalje će se emitirati, a od novih serija uskoro kreće dugoočekivana 'Crno-bijeli svijet' u kojoj će se prikazati život u Zagrebu osamdesetih godina prošlog stoljeća.