NEDJELJNA AVVANTURA

Ovo sigurno niste znali o ovom neobičnom filmu

04.04.2014 u 08:29

Bionic
Reading

MAXtv Filmofeel predstavlja Nedjeljnu Avvanturu na tportalu. Film 'The Mill and The Cross' na rasporedu je u nedjelju, 6. travnja na Nedjeljnoj Avvanturi, a u videu o snimanju saznajte još mnoge zanimljive stvari o ovom neobičnom filmu

'The Mill and the Cross' poljskog redatelja Lecha Majewskog, snimljen je 2011. i zanimljiv je filmski projekt inspiriran nizozemskom renesansom i flamanskim majstorom Pieterom Bruegelom starijim (1525-1569) te njegovom slikom 'The Procession to Calvary'.

Majewski kaže da je u zbilja uživao u radu na filmu te je proces snimanja usporedio sa slikarstvom.
'Snimali smo dio po dio. Bilo je to poput nanošenja slojeva boje na slici. Kasnije smo sve stopili u jedno i moram reći da nisam nikad radio na filmu koji je bio toliko zahtjevan u smislu estetike. Bruegela smatram majstorom svoga posla i iznimno ga poštujem. Volio bih da sam imao prilike razgovarati s njime', kaže Lech Majewski.

Član glumačke ekipe Rutger Hauer bio je prepun dojmova sa snimanja: 'Majewski je vrlo osebujan umjetnik. U ovom filmu mi na neki način ulazimo u sliku koja je nastala prije pet stoljeća. Pokušali smo je oživjeti. Snimati ovaj film bilo je nevjerojatno iskustvo.'

MAXtv Filmofeel Nedjeljna Avvantura na tportalu projekt je budućnosti koji još nije realiziran u većini zemalja u svijetu, a prvi put se odvija u Istočnoj Europi. Svake nedjelje na avantura.tportal.hr od 18 do 24 sata ekskluzivno i besplatno možete pogledati dva filma debitantskih redatelja. Nakon nedjelje filmove pogledajte uz minimalnu naknadu od 7,50 kuna u sklopu usluge Video on Demand.