FERRARI IZ 1961.

Ovaj oldtimer prodan je za 14,2 milijuna eura!

07.02.2015 u 17:13

Ferrari 250 GT California Spyder kojeg je vozio Alain Delon

Izvor: Profimedia / Autor: profimedia.hr

Bionic
Reading

Oldtimeri pronađeni u Francuskoj u hangarima pod debelim slojem starih novina postigli su rekordnu cijenu na dražbi održanoj u petak u Parizu, a biser dražbe, veoma rijedak model Ferrarija, prodan je za čak 14,2 milijuna eura

Taj Ferrari 250 GT California Spyder, koji je sredinom 1960-ih nakratko bio u vlasništvu francuskog glumca Alaina Delona, bio je procijenjen na 9,5 do 12 milijuna eura. Kupac čije ime nije poznato, morat će za njega izdvojiti 16,3 milijuna eura zajedno s troškovima.

Veoma rijedak kabriolet biser je zbirke pokojnog francuskog biznismena Rogera Baillona vrijedne 25,1 milijun eura ponuđene na ovoj dražbi kuće Artcurial.

Automobil je u rujnu 2014. pronađen na jednom imanju na zapadu Francuske zajedno s drugim oldtimerima nagriženim hrđom i ostavljenima da trunu. Za razliku od mnogih auta koji su bili u vrlo lošem stanju, Ferrari je bio očuvan jer je stajao u garaži.

Na ovoj dražbi kuće Artcurial na kojoj je ponuđeno 59 starih automobila u prigodi održavanja salona oldtimera Retromobile, postignute su puno veće cijene od predviđenih. Dražba je zbog rijetkih modela oldtimera privukla kupce, novinare i zaljubljenike iz cijelog svijeta.

Nakon burnog, gotovo trosatnog nadmetanja, voditelj aukcije je poželio kupcima da 'ožive te uspavane ljepotice' kojima je nakon dugotrajne i skupe obnove namijenjena 'nova sudbina'.