BLUZERICA

Ova će vas srpska gitaristica ostaviti bez daha

05.05.2015 u 19:54

Bionic
Reading

Jedna od najpoznatijih svjetskih blues izvođačica Ana Popović početkom lipnja nastupa u zagrebačkom Vintage Industrial Baru

Beograđanka Ana Popović je osvojila mnoge nagrade, odsvirala bezbroj turneja i zadivila mnoge glazbenike i publiku svojim umijećem sviranja gitare te svojim miksom bluesa, electric funka i jazza, začinjenim njezinim zanimljivim vokalom. U sklopu turneje Can You Stand The Heat stiže i u Hrvatsku te će 4. lipnja nastupiti u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Bluzerica je svirala na svim prestižnim festivalima i surađivala s mnogim poznatim izvođačima blues scene - tako je prošle godine nastupala na Experience Hendrix touru i svirala Jimijeve pjesme u društvu legendi poput Buddyja Guya, Bootsyja Collinsa, Brada Whitforda (Aerosmith), Jonnyja Langa, Kennyja Waynea Shepherda, Zakka Wyldea i mnogih drugih. Iste godine bila je nominirana za Contemporary Blues Female Artist na Blues Music Awards, a to joj je već peta nominacija do sada. Ipak, najimpresivnije je to što Ana održi preko 120 koncerata godišnje.

Ana Popović stiže u Zagreb sa svojim  četveročlanim bendom koji je prati na svim turnejama i festivalima na kojima je svirala sa svim blues velikanima, između ostalih s B.B. Kingom, Robertom Crayom i Buddyjem Guyem. Kada nije na turneji, Ana boravi u srcu bluesa u Memphisu (Tennessee), iako je dugo živjela u Nizozemskoj.