ŽESTOKA POSLASTICA

Opaki pankeri Pennywise stižu 6. veljače u Boogaloo

19.01.2011 u 13:47

Bionic
Reading

Jedan od najznačajnijih nezavisnih punk bandova, Pennywise 6. veljače prvi put stiže u Zagreb, i to u Boogaloo

Nakon prošlogodišnjeg odličnog nastupa NOFX-a u Rijeci, Dirty old booking nastavlja s dovođenjem nekih od najvećih melodičnih skate punk/hardcore sastava. Ovogodišnju sezonu će otvoriti Pennywise, još jedan sastav koji u Hrvatsku dolazi prvi put, na radost mnogih obožavatelja. Osnovani su 1988. u Hermosa Beachu.

Nakon dva EP-ja za Theologian Records, 1991. izdaju svoj prvi album za Epitaph Records. Danas je taj album jedan od klasika melodičnog, kalifornijskog punk zvuka, a na njemu se nalazi između ostalih hitova i 'Bro Hymn', jedna od najpopularnijih njihovih pjesama koja se tek na koncertu može doživjeti u pravom svjetlu.

Sredinom 1990-ih kada punk postaje mainstream, Pennywise odbijaju prijeći u veliku izdavačku kuću, a album 'About Time' postaje još jedan nezavisni hit završivši na 96. mjestu Billboardove top liste. Nakon tragične smrti originalnog basista Jasona Thirska, sastav nastavlja s radom posvetivši mu album Full Circle te ponovo snimivši Bro Hymn (Tribute) njemu u čast.

Popularnost i utjecaj im i dalje raste te postaju jedan od najznačajnijih nezavisnih punk bandova. Prodali su preko tri milijuna nosača zvuka, odsvirali nekoliko tisuća koncerata po cijelom svijetu, njihove pjesme se mogu čuti u mnogim skateboard/BMX video filmovima i spotovima, a isto tako i u mnogim videoigricama. Što se tiče koncerata - svaki je eksplozija energije čije je finale izvođenje 'Bro Hymn'.

Ulaznice sa sličicom po pretprodajnoj cijeni od 130 kuna možete kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: Dirty old shop u Tratinskoj 22, Punkt 13 u Ilici 14 ili naručiti poštom preko www.dirtyoldempire.com, a uobičajene na svim prodajnim mjestima Eventima. Na ulazu u Boogaloo 6. veljače koštat će 150 kuna

Pennywise: Bro Hymn