DANAS NADOKNADA

Okupacija Splita zbog otkazivanja prve večeri Ultre

16.07.2016 u 12:08

  • +6

Atmosfera oko Poljuda nakon otkazivanja prve večeri Ultra Music Festivala

Izvor: Cropix / Autor: Zvonimir Barisin / CROPIX

Bionic
Reading

Golemo nezadovoljstvo desetaka tisuća posjetitelja Ultra Europe festivala, čija je prva večer otkazana zbog olujnog nevremena i opasnosti od urušavanja scenografije, organizatori će pokušati nadoknaditi ranijim početkom drugog festivalskog dana: vrata Poljuda po neslužbenim najavama otvorit će se već u ranim prijepodnevnim satima

Vrijeme u Splitu znatno se smirilo u odnosu na petak: kiša je stala, temperature rastu, snažna bura je u opadanju, a prognoza je znatno bolja. Po svemu sudeći, u subotu će nastupiti i dio DJ-eva koji su bili najavljeni za petak, uključujući i zvijezde Armin van Buurena i Above & Beyond.

Otkazivanje prve festivalske večeri, i to nakon petosatnog iščekivanja i neizvjesnosti, razočaralo je posjetitelje koji su na ledenoj kiši satima čekali službenu obavijest organizatora. Čak i nakon definitivne vijesti nekoliko stotina mladića i djevojaka uporno je željelo prijeći ogradu i ući na Poljud, pa su policija i redari bili prisiljeni intervenirati.

Tisuće ostalih gostiju krenulo je prema centru grada u potrazi za alternativnom zabavom: pokisli i promrzli, a dobrim dijelom i alkoholizirani, okupirali su sve otvorene klubove, restorane i fast foodove. Premda su se zbog nezadovoljne mase očekivali sigurnosni problemi, splitska policija u subotu je izvijestila da ih nije bilo - privedene su tek 63 osobe, 37 hrvatskih i 26 stranih državljana, većinom zbog posjedovanja droge.

U subotnje jutro centar Splita bio je iznimno miran, tek se po Rivi i okolnim parkovima i plažama moglo primijetiti stotine turista koji su ondje proveli noć ili onih koji su upravo pristigli u grad na drugu večer festivala. Organizatori su objavili da će jednodnevne i dvodnevne ulaznice kupljene za petak ili petak i subotu vrijediti i u nedjelju.