MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ

O ljubavi, nogometu, Lovrenu i bračnim problemima

20.04.2016 u 12:11

Bionic
Reading

Na njegovu prvu ljubav - časnu sestru Auroru - Miroslava Ćiru Blaževića, trenera čije će ime zauvijek biti upisano u povijest nogometa, vječno će podsjećati mali ožiljak na zapešću ruke. Zbog nje je rezao žile. Osim te neostvarene ljubavi, Ćiro je za tportal prokomentirao onu bračnu nogometaša Dejana Lovrena, pokazao je emocije pustivši suzu pri susretu s bivšim reprezentativcima Soldom, Stanićem i Vlaovićem, a ispričao je i da danas, u 81. godini života, jednostavno mora biti - zaljubljen!

Odlično raspoloženi Ćiro uvijek je rado viđen na bilo kojem događanju. Tako je bilo i na proslavi četvrtog rođendana lifestyle portala Wall.hr i otvorenju zagrebačke terase kafića Buldog, u kojem su ga s oduševljenjem pozdravljali brojni poznati i nepoznati. Osim što je dobro raspoložen, Ćiro je i u vrlo dobroj kondiciji nedavno proslavio 81. rođendan.

'Samo me ljubav čini vitalnim. Moram stalno biti zaljubljen. (smijeh) Ipak, genetski kod je presudan kod mene, ali treba se njegovati da bi čovjek bio u formi i, naravno, vježbati. Laže svatko tko kaže da se ne boji godina i smrti. Dođeš u godine kad razmišljaš o tome, ali bit će što mora biti', poručuje trener svih trenera.

Dotaknuvši se teme ljubavi, s Ćirom smo se prisjetili njegove prve ljubavi, one prema časnoj sestri Aurori, koju je često znao spominjati kao nikad prežaljenu. 'To je bila moja najopakija, najopasnija ljubav, a nesretne ljubavi se ipak najviše pamte. Moji su me poslali u sjemenište sa željom da postanem svećenik, a tamo sam se zaljubio do ušiju u časnu koja mi je pomogla da svoju majku uvjerim da svećenički poziv nije za mene. Da možda ne biste pomislili na grešnu vezu, to je bila samo platonska ljubav', rekao je Ćiro. Za njega su žene relikvija kojoj se treba klanjati i uvijek se, kaže, zaštitnički odnosio prema ženskom biću jer svaki drugi pristup jednostavno ne može prožvakati. Njegov 55-godišnji brak s voljenom suprugom Zdenkom od prvog dana je, ističe, bio prožet ljubavlju i poštovanjem.

Legendarni trener znao je itekako patiti zbog ljubavi i ne krije da je veliki emotivac. 'Jako sam osjetljiv. Recimo, kad sam vidio svoju trojicu 'vatrenih' i s njima se fotografirao, morao sam pobjeći da se isplačem', iskren je Ćiro.


Ćiru je do suza ganuo susret s Marijem Stanićem, Goranom Vlaovićem i Zvonimirom Soldom

Nekadašnji izbornik, koji je reprezentaciju odveo do trećeg mjesta na SP-u 1998. godine, prokomentirao je i slučaj Dejana Lovrena, igrača koji se, zbog nepoštivanja izbornika Ante Čačića i suigrača (odbio se zagrijavati uz negodovanje) te kasnijih izjava 'kako ga Čačić ne treba zvati ako neće biti među prvih 11', vjerojatno sam prekrižio s popisa za Euro 2016.

'Nije uopće smjelo doći do toga i napravljena je pogreška u pristupu. Ali to je tako kad vođa nije psiholog, onda vrlo teško može stvoriti ambijent', ističe Ćiro. Na pitanje jesu li možda za ishitrenu reakciju hrvatskog reprezentativca i nogometaša Liverpoola krivi bračni problemi, Ćiro odmahuje rukom.

'Ma to raja odmah nešto krivo skonta i priča bezveze. To je sad dobilo dimenziju ulice, ali se nadam da će se smiriti. Šuker kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza može sve to riješiti, a ja ću ga probati odobrovoljiti', tvrdi Ćiro.