POGLEDAJTE

Novi tjedan, nova porcija domaćih spotova

14.07.2014 u 13:12

Bionic
Reading

Redakcija portala Spotdepo.hr i ovaj put vam donosi frišku porciju raznovrsnih videospotova s domaćim potpisom. O kojim je glazbenicima i spotovima riječ, saznajte u nastavku

Gego feat. Cubismo - 'Recite mi'

54. Splitski festival je iza nas, ali vrućih, ljetnih, Jamajka ritmova pristiglih s tog festivala neće nam manjkati. Danas od 19 sati pogledajte na CMC televiziji i portalu 24 sata novi videospot 'Recite mi' i izvedbi Gege i Cubisma, a potom pustite da vas salsa ritam prati tijekom cijelog ljeta. Scenarij, kameru i režiju novog spota potpisuje Blaž Bacar, dok mu je u montaži pomagao i Jure Matoz.

Ovaj neobičan glazbeni spoj rezultat je čak 20-godišnjeg prijateljstva Gege i producenta Krešimira Tomeca (Cubismo, Dalmatian Dub, Golem). Upoznali su se na Hvaru, a dugogodišnje prijateljstvo, rezultiralo je novim Gegotovim albumom 'Brodić na struju' koji će početkom kolovoza objaviti Aquarius Records. Album je plod njihove zajedničke i istinske ljubavi prema Dalmaciji i otocima, a inspiriran je po istinitim događajima, kao što su i svi ostali genijalni Gegotovi tekstovi.

Dječaci - 'Struja'

Video je snimljen po selima, livadama i šumama općine Dugopolje uz neizmjernu produkcijsku i organizacijsku pomoć Marijane Botić, tajnice KUD-a Pleter, kao i mnogih drugih starih i mladih članova KUD Pleter bez kojih ne bi bilo ni pjesme ni spota. Hvala i Zametskim zvončarima na maskama. Video je sniman uz nadzor vatrogasne službe, jedna djevojka nam se zapalila, ali spasili smo ju munjevitom reakcijom. Hvala cijelom Dugopolju što ste nas ugostili tako lijepo.

'Moj dio teksta je inspiriralo mutno sjećanje na vrijeme koje sam provodio kao dijete kod bake i djeda prije rata, na noćna seoska okupljanja kad bi ozbiljni stariji ljudi pričali kako su vidjeli vile u šumi i slično. To mi se pomiješalo sa pričom da mi je majku dok je bila dijete na selu udario grom, a moj otac ( sada doktor elektrotehnike) je vidio struju prvi put sa 12 godina kad je neka tetka pritisnula šteker i žarulja je zasvijetlila. U pjesmi se provlači i tadašnja pred-ratna tenzija koju nisam mogao razumjeti kao toddler', izjavio je Vojko Vrućina.

Krešo i Žuvi - 'Mirela Holy'

Rap: Krešo Bengalka, Žuvi
Glazba: Krešo Bengalka
Mix/master: VRH
Video: Mate Žaja

Tony Cetinski - 'Žena nad ženama'

Nakon što se 'Žena nad ženama' opasno približila vrhu HR TOP 40, Tony Cetinski predstavlja videospot za tu pjesmu kojom najavljuje dugoočekivani, novi studijski album čija se objava planira za jesen u izdanju Aquarius Recordsa. Spot je ovih dana, pod redateljskom palicom Renata Renierre, snimljen u Tonyjevom Rovinju, ali i u Amfiteatru u rodnoj Puli, kao i na raznim drugim živopisnim lokacijama u Istri (dolina rijeke Mirne...).

Zbog provjerenog tima suradnika i autora koji rade na pjesmama vjerujemo da će novi album biti dostojan nasljednik 'Opet si pobijedila' koji su obilježili hitovi 'Opet si pobijedila', 'Zbogom odlazim', 'Kriv', 'Usne ledene','Jednom u životu' i 'Zar malo to je' - koji su u kratkom vremenu zauzeli vodeće pozicije na domaćim i regionalnim radijskim top listama. Novi singl autorski potpisuju Sonja i Miro Buljan, a pjesma govori o posvemašnjoj predanost osobi koju čovjek voli, osjećaju sreće i bezrezervne zaljubljenosti.

Dream Project - 'Sve što trebam'

Album 'Koža' rovinjskog Pop-Rock-Funk benda Dream Project, čije su glazbene ideje čučale 'slučajno' pohranjene, čekajući pravi trenutak, pod okriljem Aquarius recordsa i produkcijom Denisa Budima konačno je na policama glazbenih trgovina. 'Koža' je epilog dugogodišnjih klupskih i koncertnih nastupa benda diljem Europe gdje su izvođene specifične 'Live' obrade svjetskih uspješnica i evergreen skladba, kao i suradnje sa raznim hrvatskim autorima.

DP-ova 'Koža' predstavlja 11 pjesama za čiju je glazbu i četiri teksta zaslužan Zoran Božić - Jolle (vokal, klavijature). Na dvije pjesme mu u skladanju pomaže Leo Modrić (bass, prateći vokal) koji također potpisuje pet tekstova. 'Pijesak' od Nataše Božić je ujedno motivacija i okidač za početak snimanja materijala. Za 'Ovaj svijet nije za nas' i 'Ne Brini za bol' tekstove je napisao Darko Zgrabljić. Kristiana Božić tekstom 'Ljubim te' postiže ravnotežu kojom ritmična skladba sa lakoćom dopire do slušatelja, a albumu daje prepoznatljiv rukopis.

Uigranu šestorku kompletnom čine još Martina Dorčić (vokal), Željko Momić (gitara), Zoran Milan (bubanj, prateći vokal) i Nenad Dorčić (gitare, prateći vokal). 'Sve što trebam' je prvi singl koji predstavlja ovaj album i spot za njega je režirao upravo Darko Zgrabljić.



Tomislav Goluban & LPFB feat. Tamara Obrovac - 'Jedna pura'

Porinom nagrađeni album hrvatskog bluesera Tomislava Golubana 'Med bregi' sniman je u duhu etno izričaja. Zagorski blues ovdje vraća tradicijsku glazbu u prvi plan, bok uz bok nekom novom, modernijem i suvremenijem ozračju. U suradnji s Tamarom Obrovac, kantautoricom, skladateljicom, flautisticom i pjevačicom koja je stvorila svoj osebujan i prepoznatljiv glazbeni stil, nastale su dvije skladbe na tom albumu: naslovna Med bregi i Jedna pura, dva pandura, za koju je upravo objavljen video spot.
Antologijska zagorska brojalica, širem slušateljstvu poznata iz filmskog remek-djela 'Breza' iz 1967., asocira nas na vremena kad je svakodnevnica tekla sporije, kad su po zagorskim bregima plugove vukli volovi, po dvorištima šetale purice, a stanovnici radili na zemlji sve dok im ne bi otkucala smrtna ura. I krug života nastavljao se dalje, uz poneku simpatičnu pjesmu koja bi olakšala teške dane. Smrt kao sastavni dio života u ovoj pjesmi nije ništa tragično, a kroz spot u retro štihu, pomalo mračnog ali vedrog tona i zafrkantske atmosfere, odražava duh zaigranih i osebujnih glazbenika kao što su Tamara Obrovac i Tomislav Goluban. Režiju spota potpisuje Silvio Lončarić koji je video snimio u prostorima Studentskog centra u Zagrebu.

Cota G4 - 'Ne znaš ti šta je rokenrol'

Mladi daruvarski rockeri Cota G4 predstavili su novi single "Ne znaš ti šta je rokenrol!" koji najavljuje njihov novi album. Novi singl prati i videospot u kojem se pojavljuju rock veličine Sejo Sexon (Zabranjeno pušenje), Opća opasnost i Divlje jagode! Poznati rockeri, koji definitivno znaju što je rokenrol, bez razmišljanja su prihvatili sudjelovati u snimanju spota kako bi podržali mlade rock'n'roll snage, odrasle na njihovim riffovima i rimama.

'Ideja spota je bila okupiti ljude koji su nas inspirirali da se bavimo glazbom. Pjesma je iznimno rockerska i čast nam je što u spotu gostuju legende rock scene', kaže pjevač i gitarist Marko Osmanović. 'Ne znaš ti šta je rokenrol!' na šaljiv način opisuje zbilju običnog čovjeka u današnja teška vremena, a u spotu se, uz već nabrojene rokenrol legende, pojavljuju i radnici na različitim radnim mjestima jer, kako navodi bend - 'Sve je to rokenrol!'

Redatelj spota je Dario Godič, dok su autori pjesme Marko Štromajer, koji potpisuje tekst te Marko Osmanović, zadužen za glazbu i aranžman.

Crna - 'Lijevo, desno'

Udav - 'Prljave ruke'

Članovi:
Darko Rajić - vokal/udaranje
Marko Čuljat -gitara
Andrej Preveden - bas
Nenad Črnac - bubnjevi

Režiju spota potpisuje Mladen Medić.

Side Project - 'Greatness of Whales'

Rade Šerbedžija - 'Meni se dušo od tebe ne rastaje'

Nakon četverogodišnje studijske stanke od uspješnog albuma 'Ponekad dolazim, ponekad odlazim' koji je Rade snimio s gitaristom svjetskog renomea Miroslavom Tadićem, album 'Vrijeme je, draga, vrijeme je' njegov je novi album s izvrsnim, pomalo intimnim pjesmama, a ujedno i hommage nekim velikim glazbenim autorima. Radi se na albumu pridružio uigrani bend Zapadni kolodvor, a kao gosti se pojavljuju Livio Morosin, Maja Posavec, Belma Alić i Iva Štefančić. Izvrsno likovno oblikovanje potpisuje Bojan Hadžihalilović iz Fabrike, a fotografiju Vladan Elaković.

### Band - 'Uzeli smo im najbolje od života'

2Cellos - 'I will wait'

Spot je režirao Darko Drinovac na prekrasnim Plitvicama pa će time čelisti još više doprinjeti promociji Hrvatske u svijetu. Naime, nedavno ih je predsjednik Josipović odlikovao za tu važnu ulogu kulturnih promotora Lijepe naše. Uz to, Luka i Stjepan ponosno su predstavili i ostale nedavno osvojene nagrade: nagrade japanske glazbene industrije i naravno onu hrvatske glazbene industrije.

'Htjeli smo spojiti ljepotu prirode s ljepotom glazbe. Plitvice su definitivno jedna od najupečatljivijih destinacija u Hrvatskoj, a mi smo dali smo sve od sebe da ih prikažemo u punom sjaju. Zahvaljujuci majstorstvu redatelja Darka Drinovca, mislim da Plitvice nikad nisu bile prezentirane na lijepši i reprezentativniji način kao što su u ovom spotu. Neka cijeli svijet vidi ljepotu naše zemlje!', izjavili su Stjepan i Luka.

Jurica Popović - 'Nina'

Jurica Popović najavljuje svoj samostalni album 'Zrno sreće' s prvim singlom 'Nina'. Uz ovu pjesmu dolazi i instrumentalna skladba 'Sjećanje na Ninu', što će biti praksa za sve ostale pjesme s albuma. Ideja ovog albuma je obratiti se svim tužnim i nesretnim, pokloniti im ove ljubavne pjesme i biti u mislima s njima.