ŠOKANTNA IZJAVA

Nova Miss Italije osramotila se kao malo tko

23.09.2015 u 15:59

Bionic
Reading

Internetu nije dugo trebalo da krene s ismijavanjem 18-godišnje Alice Sabatini – nove Miss Italije – nakon što je izjavila kako bi voljela vidjeti Drugi svjetski rat kad bi mogla odabrati vrijeme u kojem će živjeti

Nova Miss Italije našla se na meti talijanskih komičara te niza drugih ljudi koji su osjetili potrebu na neki način komentirati ono što je Alice Sabatini odgovorila na pitanje kad bi mogla odabrati bilo koje razdoblje povijesti, koje bi to bilo. Naime, mlada ljepotica iz Lazija rekla je kako bi voljela vidjeti Drugi svjetski rat, piše britanski Telegraph

'Pa, stvarno bih voljela vidjeti kako je izgledao Drugi svjetski rat s obzirom na to da ga mnoge knjige spominju. Željela bih ga proživjeti. Kako sam žena, ne bih morala biti u vojsci pa bih mogla ostati kod kuće bez straha...', rekla je Alice Sabatini prije nego što se počela smijati.

Moramo priznati kako 1942. uistinu nije najpametnije talijansko razdoblje u kojem bi netko želio živjeti – radi se o mračnom razdoblju Mussolinijeve fašističke diktature. Kako je Italija 1942. još bila saveznica Hitlerove Njemačke, sudjelovala je u afričkoj kampanji te na ruskoj fronti na kojoj je poginulo više od 20.000 Talijana.


Na društvenim mrežama odmah su se pojavile domišljate fotomontaže Alice Sabatini, a poznati talijanski komičar The Jackal napravio je skeč o misici.


Miss Italije kasnije se javno branila kako je bila nervozna te da ju je pitanje ulovilo nespremnu. Ono što je zapravo željela izraziti jest divljenje svojoj baki koja je još živa i često priča o Drugom svjetskom ratu.


'Voljela bih kad bih mogla proživjeti ono što je moja baka prošla u tim godinama – dobro i loše', objasnila je Alice Sabatini.