200 MILIJUNA GLEDATELJA

Nina Kraljić pojasnila zašto neće imati tremu na Eurosongu

25.04.2016 u 16:05

Bionic
Reading

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljena je cjelokupna hrvatska delegacija na ovogodišnjem Eurosongu koji se idućega mjeseca održava u Stockholmu. Uoči odlaska na Eurosong u srijedu 27. travnja Ninu Kraljić očekuje veliki koncert s Jacquesom Houdekom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu pod nazivom 'Dva glasa, dva instrumenta'

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić našoj predstavnici Nini Kraljić zaželio je sreću i velik uspjeh na Eurosongu.

'Kao što sam već rekao kada smo premijerno slušali našu pjesmu za Euroviziju, vi ste stvoreni za velike pozornice', pohvalio je Ninu te iskazao sreću time što je Hrvatska radiotelevizija ponovno na Eurosongu.

Naša predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu Nina Kraljić otkrila je da nema tremu pred nastup, iako prijenos gleda oko 200 milijuna gledatelja, jer joj je svaki nastup važan, bez obzira na brojnost publike.

'Ne mogu znati kako ću se osjećati u tome trenutku', izjavila je Nina. Ovoga mjeseca je nastupila na dvije velike promotivne manifestacije – 'Eurovision In Concert' u Amsterdamu i 'London Eurovision Party' - što joj je bila sjajna priprema za glavni nastup na predstojećem Eurosongu.

'Moj nastup u Amsterdamu na YouTubeu je pregledan najviše puta od svih koji su tamo nastupili, pa je i to dobar pokazatelj', rekla je Nina te nakon Eurosonga ne planira odmor, već se želi posvetiti radu na svome prvom albumu.

Uoči odlaska na Eurosong u srijedu 27. travnja Ninu Kraljić očekuje veliki koncert s Jacquesom Houdekom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu pod nazivom 'Dva glasa, dva instrumenta'.


Danas je predstavljena hrvatska delegacija na ovogodišnjem Eurosongu

Voditelj hrvatske delegacije, Željko Mesar, otkrio je da se u Stockholm kreće 1. svibnja jer će prva proba biti već 2. svibnja. 'Prva proba traje pola sata, nakon čega se ide u sobu za gledanje te redatelju prijenosa dajemo svoje komentare. Potom se ide na tiskovnu konferenciju s i do 300 novinara, a zatim se ide u daljnju razradu nastupa', pojasnio je.

Producent Rajko Pavlović istaknuo je dio hrvatske delegacije koji ostaje u Zagrebu, na čelu s urednicom glasovanja Elizabeth Homsi. Uz to, otkrio je tko je u stručnom žiriju, čijim će se ocjenama pridodati glasovi publike. Predsjednik žirija bit će Duško Mandić, a ostali članovi su Boris Đurđević, Pamela Ramljak, Damir Kedžo i Kim Verson.

'To je respektabilan žiri sastavljen od glazbenih producenata i pjevača. U izboru smo trebali zadovoljiti i razne dobne skupine i zanimanja u glazbi', pojasnio je Rajko Pavlović.

Poznati voditelj Duško Ćurlić bit će komentator prijenosa na Prvome programu Hrvatske televizije i Drugome programu Hrvatskoga radija, i to u polufinalnim večerima 10. i 12. svibnja te u finalu 14. svibnja. U finalu će rezultate glasovanja hrvatske publike predstaviti voditeljica Nevena Rendeli. U prijepodnevni program Drugoga programa Hrvatskoga radija iz Stockholma će se javljati Zlatko Turkalj Turki te donositi novosti o tijeku priprema za Ninin nastup, kao i o događanjima uoči Eurosonga. 

RTL Autor: RTL