SLUČAJNO ILI NAMJERNO?

Nina kao Beyonce, Seve kao Madonna, Indira kao Tina

01.10.2015 u 09:40

Bionic
Reading

Htjeli to priznati ili ne, svjesno ili nesvjesno neki od domaćih izvođača nalikuju na poznate strane zvijezde. Gestama, kretnjama, kostimima, načinom pjevanja itekako podsjećaju na njih

Plagiranje, copy-paste, uzori ili pak nešto drugo, česti su pojmovi kada se neki domaći izvođač usporedi s vidljivo sličnim zapadnim pandanom.Naši izvođači bolje ili lošije kopiraju zapadne glazbene utjecaje. Među takve svakako spadafrontmen grupe Pips, Chips & Videoclips Dubravko Ivaniš svojim nonšalantnim rokerskim imidžem, pomalo bahatim i nezainteresiranim gardom u javnosti nalikuje na zločestog dečka britanske scene, pjevača grupe Oasis Liama Gallaghera. Čak su i glazbeni kritičari rekli za prvih nekoliko albuma Pips, Chips & Videoclips kako se na njima osjeća utjecaj Oasisa te da Dubravko Ivaniš pjeva slično kao britanski dvojnik.


Dubravko Ivaniš ima gard poput Liama Gallaghera

Kad se Severina prvi put pokazala u svojim kostimima za posljednju turneju Dobrodošao u klub, svi su komentirali kako se fura na Madonnu. Korzete, kostime, nastupe s puno plesača, scenskih efekata i produkciju kakvu kraljica popa prakticira već dugi niz godina, imala je i naša Severina. Zvjezdani status kakav američka pjevačica ima u svijetu, Severina uživa kod nas i na području regije.


Perje i korzete kakve nosi Severina davno prije isfurala je Madonna

Pjevač grupe Prljavo kazalište Mladen Bodalec kao da je u totalu skinuo pjevača benda U2 Bonoa Voxa. Što po odmjerenom rokerskom imidžu, što po sličnu ponašanju na pozornici. Osim toga, iako nisu za usporedbu koncerti U2 s koncertima Prljavog kazališta, zajedničko im je zajedništvo i pozitivna atmosfera koje postižu na svojim nastupima sa svojom publikom.


Mladen Bodalec kao da redovno prati savjete stilista Bono Voxa

Iako je isprva nalikovala na Jennifer Lopez, Nina Badrić danas sve više naginje Beyonce. Stilom odijevanja, elegancijom i naglašenim ženstvenim, decentnim odjevnim stilom, ali i zbog fizičkog izgleda, usporedbe su neizbježne. Kad je prije dvije godine upoznala američku divu, Nina je objavila fotografiju na svom Twitteru i svi su komentirali kako nevjerojatno slične jedna drugoj.


Nina Badrić na Eurosongu je nosila haljinu sličnu onoj koju je nosila Beyonce

Pjevačica grupe Colonia Indira Levak nikad nije krila svoju ljubav prema Tini Turner. Često je izjavljivala kako joj je ona pjevački uzor, a i u medijima su je zbog energičnog scenskog nastupa prozvali hrvatskom verzijom rock bake. Indira do te mjere obožava Tinu da na svojim nastupima često odijeva kreacije kakve nosi njezina ljubimica. Najčešće su to ultra kratke haljinice s resicama, šljokicama, a kad je još na koncertima Topstars stavila periku s frizurom poput Tinine, izgledala je gotovo identično kao ona.


Indira na pozornici dominira kao njezin pjevački uzor Tina Turner

Karizmatičan, tajanstven, uglađen, uvijek besprijekorno dotjeran, najčešće u odijelima, svojim osebujnim glasom Massimo neosporno podsjeća na Davida Bowieja. Ni Massimo, poput Indire nikad nije skrivao svoju sklonost prema glazbi britanskog umjetnika. Kad bi ga upitali za sličnost s Bowiejem, odgovorio bi da se ne buni protiv takvih usporedbi.


Massimo i David Bowie nekad su identično odjeveni