ANA RUCNER

'Nije bilo jednostavno pjevati s opernim pjevačem'

12.05.2015 u 14:10

Bionic
Reading

U zagrebačkom hotelu Esplanade snimljen je glazbeni videospot 'To je bila ljubav' akademske glazbenice i violončelistice Ane Rucner i mladog akademskog glazbenika Ivana Jelića

'Ivana poznajem otprije, to je moj mlađi kolega s Akademije glazbene umjetnosti. Nismo isti glazbeni smjer, ali kako je drag dečko i divno pjeva, htjela sam mu dati podršku kao starija kolegica', kaže Ana Rucner. Dodaje kako je u videospotu osim što je svirala violončelo, uz Ivana i otpjevala dionicu skladbe 'To je bila ljubav'. Pjesmu 'To je bila ljubav' iz filma 'Cigani lete u nebo' Martyna Nersesyana, aranžirao je Hrvoje Grčević koji je pogodio kako pjesmu prilagoditi Ani i Ivanu.

'Priznajem da je unatoč mom iskustvu, ovo bio pravi izazov, jer nije jednostavno stati kraj opernog pjevača i pjevati s njim. Pjesma mi je predivna i čim sam je čula, poželjela sam je snimiti. Jako je emotivna i govori o tužnjikavoj ljubavi. Što se mene tiče, o ljubavi trenutno mogu najbolje pričati kroz glazbu', izjavila je Ana. Nikad, kaže, neće skrivati nešto za što nema riječi, a kad bude imala onda će to reći i podijeliti sa svima.

'Za sad samo pjevam o ljubavi i sretna sam. Trenutno radim na puno velikih projekata kao što je moj Festival: Ana u Gradu koji organiziram već petu godinu i na kojem očekujem sjajne svjetski poznate mlade glazbenike, Olivera Poola, Maria Stefana Pietrodarchija i Lucu Lucinija', rekla je. Dodaje je da se sprema i za veliki koncert u Mostaru, koji će se održati 28. svibnja i gdje svira s gudačima Simfonijskog orkestra iz Mostara i to najpoznatiju filmsku glazbu.

'I između toga stalno sviram, tako da odmora nema. Nemam vremena za sebe, nego samo za dijete koje mora završiti drugi razred. Najvažnije mi je da je Darijan super i da posao teče kako treba. Sretna sam i ispunjena žena', pohvalila se viončelistica.


Ana Rucner u spotu s Ivanom Jelićem svira violončelo i pjeva