NAPUSTILA IH ANETTE

Nightwish opet bez pjevačice

02.10.2012 u 15:21

Bionic
Reading

Anette Olzon, Šveđanka koja je 2007. godine uskočila na mjesto za mnoge fanove nikad prežaljene Tarje Turunen, napustila je slavni finski sympho metal bend Nightwish

Vijest o tome da se Anette i Nightwish razilaze objavljena je na službenoj stranici benda.

Ipak, nije upitan nastavak aktualne turneje 'Imaginaerum', a umjesto Anette s bendom će nastupati Floor Jansen (ex-After Forever, ReVamp).

Što je točan razlog kraja suradnje Anette i Nightwisha, nije još poznato. U priopćenju benda stoji sljedeće:

'U posljednje je vrijeme postalo i više nego očito da su smjer i potrebe benda u konfliktu, što je dovelo do razilaženja. Nightwish nema namjeru otkazati nadolazeće koncerte. Odlučili smo angažirati pjevačicu Floor Jansen koja je dobrovoljno odlučila pomoći nam do kraja svjetske turneje 'Imaginaerum'. Vjerujemo da sve ovo vodi našoj boljoj budućnosti. Uzbuđeni smo svega što nas čeka i istovremeno smo ponosni na dva odlična albuma i koncerte koje smo zajedno odradili', prenosi Blabbermouth.net

Inače, umjesto Anette koja nije mogla nastupiti prije nekoliko dana u Denveru (SAD) zbog bolesti, angažirani su prateći vokali Kamelota: Elize Ryd (Amaranthe) i Alissa White-Gluz (The Agonist). Anette tu odluku ostatka Nightwisha nije dočekala s oduševljenjem.

Na svom je blogu Anette napisala da misli kako ta odluka o njezinoj zamjeni vokalisticama nije bila u redu. 'Nitko me nije pitao slažem li se s tom zamjenom! To je samo glazba. Nekad zbog bolesti morate otkazati neke koncerte. Žao mi je što nisam mogla nastupiti, bila sam bolesna. Pa Rihanna nikad ne bi pitala Britney da pjeva umjesto nje, jer je ona bolesna. Ljudi iz benda bi trebali biti važniji od showa. To neću nikad shvatiti', napisala je Anette.
 
Olzon je s Nightwishom snimila dva studijska albuma, 'Dark Passion Play' i 'Imaginaerum', s kojima je bend probio mnoge granice, uključujući najprodavanija i najskuplja finska i izdanja koja je objavio Nuclear Blast.

Anette Olzon kao vokalisticu Nigtwisha mogli smo vidjeti i u travnju u Zagrebu 2009. godine. Vijest o odlasku Anette zasigurno će ponovno potaknuti mnoge online rasprave i nagađanja o eventualnom povratku Tarje u Nightwish kojoj je 'uručen otkaz' 2005. godine.