IVANA KOVAČ

'Nema većeg kritičara od mene, svemu nađem dlaku u jajetu'

19.08.2016 u 19:31

Bionic
Reading

Ovog vikenda, točnije večeras i sutra, održava se jedan od najcjenjenijih glazbenih festivala Večeri dalmatinske šansone. Među izvođačima koji će nastupiti u natjecateljskom dijelu festivala je i Ivana Kovač, a predstavit će pjesmu 'Da se opet rodim' koju potpisuje Dražen Zečić. Pjevačica nam je ispričala kako je provela ljeto, tko prvi čuje njezine pjesme i kad će se udati

'Nastup na Večerima dalmatinske šansone neizmjerno mi znači. Sutra će biti moj drugi nastup na tom festivalu koji mi je posebno drag jer se održava u Šibeniku koji smatram svojim gradom, bez obzira na to što nisam rođena u njemu. To je odličan festival, prije svega zbog kvalitete pjesama te super domaće i ugodne atmosfere. Na njemu sam 2010. godine s Klapom Neverin i pjesmom 'Šibenska grandeca' osvojila prvu nagradu publike i prvu nagradu žirija', ispričala nam je pjevačica.

Ove godine nastupa s baladom.
'To je ljubavna žalopojka', smije se Ivana. Iako je sretna u ljubavi, voli pjevati pjesme tužnijih nota jer kroz takve pjesme, kaže, možeš izraziti emociju.

Sama je sebi najveća kritičarka.
'Nema većeg kritičara od mene, a to je zato što svemu tražim dlaku u jajetu. I kad je svima sve super, ja ću uvijek naći nešto što ne štima. Isključivo slušam samu sebe', kroz smijeh ističe pjevačica. Nema određenu osobu koja prva čuje njezine pjesme.

'To je kako kad, ovisno o tome jesam li u autu s bendom pa onda pjesmu prvo čuju oni ili sam doma pa prvo čuje dečko', kaže Ivana. Ovo joj je ljeto bilo radno pa ga je iznimno kratko provela u Tribunju.

'Bila sam samo mjesec dana jer sam imala poslovnih obveza. To je bio moj najkraći boravak ondje do sada i baš mi je čudno. Zbog obveza i pomaganja mami u restoranu, okupala sam se tek dva puta. Kao i svaka prava Dalmatinka, u more ulazim tek kad užegne', rekla je kroz smijeh.

Kad se odmara, voli guštati u ispijanju kave, finoj hrani i piću.
'Posebno me veseli fotografiranje dalmatinskih motiva pa stalno njuškam okolo da vidim što ću novo, lijepo i zanimljivo uočiti', otkrila je. No, nije htjela otkriti kad se namjerava udati za svog dugogodišnjeg dečka Elvira Hasanhodžića.
'Udat ću se u subotu, to je sigurno', diplomatski se izvukla od pitanja koja joj, kaže, pomalo već idu na živce.

Moj bubnjar me cudno gleda,nadam se da ne ujeda ?? #samojako??

A photo posted by I͞v͞a͞n͞a͞ K͞o͞v͞a͞č ® (@ivanakovacofficial) on


Prije nastupa u Šibeniku, nastupila je u Starom Gradu na Hvarupred 4000 ljudi.

Sicam se kad si na misec vika..??

A photo posted by I͞v͞a͞n͞a͞ K͞o͞v͞a͞č ® (@ivanakovacofficial) on

#snapchataddiction ??

A photo posted by I͞v͞a͞n͞a͞ K͞o͞v͞a͞č ® (@ivanakovacofficial) on