JEDINI REGIONALNI KONCERT

Ne propustite The Gaslight Anthem u Tvornici

04.11.2014 u 13:43

Bionic
Reading

Sirovi rokeri iz New Jerseyja nastupaju 9. studenoga, a promovirat će aktualni album 'Get Hurt' koji kombinira rock, punk, folk i americanu

The Gaslight Anthem, jedan od najvažnijih američkih rock bendova posljednjih deset godina, dolaze u Tvornicu kulture 9. studenog na svoj prvi i jedini koncert u Hrvatskoj i regiji.

Brian Fallon, Alex Rosamilia, Alex Levine i Benny Horowitz oformili su The Gaslight Anthem 2006. u američkom gradu New Brunswicku u saveznoj državi New Jersey, a već sljedeće godine objavili debut 'Sink Or Swim' koji im je osigurao sjajne kritike nezavisnih i mainstream medija. Zvuk benda od početka se naslanjao na bogatu rock’n’roll i punk scenu New Jerseyja i Jersey Shorea (ne reality serije, već prostora smještenog na obali Atlantskog oceana) uz očit Springsteenov utjecaj na rukopis Briana Fallona.

U sljedećih sedam godina grupa je objavila još tri studijska albuma, 'The '59 Sound' (2008.), 'American Slang' (2010.) i 'Handwritten' (2012.) i pojavio se na većini ogromnih festivala poput Coachelle, Lollapalooze, Glastonburyja, Pinkpopa, Southsidea, Hurricanea, Rock Am Ring, Readinga, Leedsa i mnogih drugih.

Sredinom 2013., bend je započeo rad na dugoočekivanom novom albumu naziva 'Get Hurt' koji će biti objavljen 18. kolovoza. Materijal je sniman u legendarnom Blackbird studiju u Nashvilleu s Mikeom Crosseyjem (The 1975, Arctic Monkeys, Jake Bugg) u ulozi producenta. 'Get Hurt', prema najavi, gura sirovi rock’n’roll Gaslighta dublje u nove i neistražene teritorije uz primjetne utjecaje folka, punka i americane. Pjesme su u isto vrijeme teže, ali i intimnije od svega što je bend dosad napravio.

Nastup u Tvornici kulture 9. studenog dio je velike europske turneje koja počinje 29. listopada u Njemačkoj. Na popisu je zasad 18 koncerata, a zagrebački nastup jedini je u Hrvatskoj i našoj regiji.


Do 8. studenog cijena je ulaznice 170 kn, a na dan koncerta trebati izdvojiti 190 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

www.entrio.hr

www.eventim.hr