MIA BEGOVIĆ

'Napokon sam pronašla svoj mir'

24.03.2015 u 10:10

Bionic
Reading

Za 52-godišnju glumicu uloga u novoj predstavi 'Made in Croatia' bila je poseban glumački izazov, no kao i uvijek, pobijedila je, kaže, njezina žilavost. Uvijek srčana Mia za tportal ispričala je zbog čega je danas, nakon dugih godina nemira, konačno zadovoljna sobom i svojim životom

Da je život vječna borba, to vrlo dobro zna glumica Mia Begović, koja se u toj borbi nikad ne predaje. Uloga hirovite glumačke primadone u novoj predstavi kazališta Kerempuh pravo je osvježenje u njezinoj karijeri, no pripreme su, priznaje, bile pravi izazov.

'Borila sam se sama sa sobom. Bilo je potrebno toliko energije i glumačke koncentracije za ovu predstavu, da se i sama pitam kako sam sve to izdržala. Nakon 12 sati rada suočavala sam se s takvim bolovima da je i moja kći bila iznenađena jer nisam od onih koji kukaju. Nakon što me vidjela na pretpremijeri, ugodno se iznenadila mojom kondicijom. Često znam reći da je energija u glavi, ako je imate, savladat ćete mnoge prepreke. Sa svoje 52 godine još uvijek se oslanjam na svoje srce i žilavost, kaže nam Mia. Njezin temperament i srčanost često su je, kaže, u važnim životnim situacijama činili manje mudrom.

'I moja majka se uvijek pitala odakle mi ta energija. Kad danas gledam naš odnos te moj i Maje Lene, shvaćam koliko su različiti. Moja  majka se cijelog života bojala, a ja se ne bojim za sebe i kćer, već živim svoj život i uživam. Maji Leni znam reći da život nema reprizu i zato neka se ne boji živjeti kako želi. Vjerujem u njezin izbor, pa i ako će jednog dana biti majka koju će ispunjavati odgajanje petero djece. Najvažnije je da bude ispunjena i sretna. Ja sam se za svoj mir između četiri zida napokon uspjela izboriti. Svih ovih godina tražila sam previše od sebe i drugih, sad sam se konačno pomirila sa sobom. A to je preduvjet za sve dobro u budućnosti, pa i za pravu ljubav', zaključuje Mia.