'INSTRUMENTARIJ SMRTNIKA: GRAD OD KOSTIJU'

Napeta borba s demonima od 22. kolovoza u kinima

14.08.2013 u 09:54

Bionic
Reading

Naizgled obična djevojka otkriva skriveni svijet i iznimnu sudbinu u priči 'Instrumentarij smrtnika: Grad od kostiju', filmskoj adaptaciji prve knjige serijala 'Instrumentarij smrtnika' koji je napisala Cassandra Clare

Clarissa 'Clary' Fray (Lily Collins) otkad se sjeća živi mirno u Brooklynu, no odjednom počinje viđati zapanjujuće i naizgled nemoguće stvari. Jednako naglo njezina samohrana majka (Lena Headey) nestane. Dok je njezin prijatelj Simon (Robert Sheehan) traži, Clary počinje otkrivati mračne tajne i još mračnije prijetnje u skrivenom svijetu sjenolovaca, poluanđeoskim ratnicima koji već stoljećima štite ljudski rod od sila zla.

Okružena demonima, vješcima, vampirima, vukodlacima i ostalim natprirodnim bićima Clary se udruži s mladim sjenolovcima - to su Jace Jamie Campbell Bower), Isabelle (Jemima West) i Alec (Kevin Zegers) koji joj pomažu pronaći i zaštiti prastari Kalež koji je ključ budućnosti njene majke. Otkrivši moći i hrabrost za koje nije znala da ih posjeduje, ova djevojka iznenadi čak i samu sebe kad se dokaže kao borkinja vrijedna poštovanja protiv smrtonosnih neprijatelja.

Filmska adaptacija prve knjige serijala 'Instrumentarij smrtnika' Cassandre Clare kinopremijeru doživjet će 12. kolovoza u Los Angelesu, a u hrvatskim kinima zaigrati 22. kolovoza.

Foršpan filma 'Instrumentarij smrtnika: Grad od kostiju'