Najznačajnija imena svjetske jazz scene na AvantgardeJazz Festivalu

Najznačajnija imena svjetske jazz scene na AvantgardeJazz Festivalu

30.05.2011 u 11:59

Bionic
Reading

Prvo izdanje Avantgardejazz festivala, čiji je Maistra generalni sponzor, ove će sezone okupiti neka od najznačajnijih imena svjetske jazz scene, te na taj način obogatiti kulturnu i turističku ponudu grada, a domaćoj i internacionalnoj publici pružiti užitak slušanja glazbe na prestižnim lokacijama Rovinja. Kroz ambiciozni program festivala, Maistra želi Rovinj pozicionirati kao destinaciju kulture i jazza po uzoru na Montreaux i Umbriju

Nakon Juliana Lagea koji je otvorio ovogodišnji festival, 27. svibnja na pozornici Monte nastupio je Anat Cohen Quartet, predvođen izraelskom multiinstrumentalisticom i jednom od ponajboljih klarinetistica na svijetu, dok će 10. lipnja u Maistrinomboutiquehotelu Monte Mulini sa svojim trijom nastupiti priznati orguljaš i klavijaturist dr. Lonnie Smith.

U srpnju publiku očekuju čak tri vrhunska jazz koncerta. Prvi od njih održat će 1. srpnja, na travnjaku hotela Eden, New Gary Burton Quartet na čelu s Garyjem Burtonom, glazbenikom koji je predstavio svijetu stil sviranja vibrafona s četiri palice i popularizirao duet format u jazzu. Tjedan dana nakon, 8. srpnja, u prostorima bivše Tvornice duhana Rovinj uslijedit će koncert jednog od najpoznatijih pop i R&B pjevača, ujedno i vrhunskog jazz gitariste te višestrukog dobitnika Grammyja, Georgea Bensona, dok će Return to Forever IV, vodeća skupina jazz-fusion pokreta 70-ih predvođena ChickCoreaom, nastupiti 17. srpnja u istom prostoru.

Ulaznice za koncert u pretprodaji mogu se kupiti u Maistrinim hotelima, Monte Mulini, Eden, Park i Adriatic, te na svim prodajnim mjestima sustava Eventim i online na www.eventim.hr.

Uz Maistru, partneri i medijski pokrovitelji AvantgardeJazz Festivala su: Turistička zajednica Rovinj, Zagrebačka banka, Coca Cola, Ožujsko, Jutarnji list, tportal.hr, Muzika.hr i Otvoreni radio.