BRKA MU NJEGOVA!

Najbrk Hrvatske bi mogao ostati neomašćen

02.02.2015 u 18:30

Pobjednici natječaja 'Brka mi moga'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Narodni muzej Zadar

Bionic
Reading

Tomo Jagodić iz Ličkog Lešća kao prvu nagradu na natječaju 'Brka mi moga' osvojio je ručak za dvije osobe u mjestu prebivališta, no bude li se organizator natjecanja, Narodni muzej Zadar, strogo pridržavao propozicija, Tomo bi mogao ostati bez svoje nagrade

Ako je vjerovati Googleu, u Ličkom Lešću nema ugostiteljskog objekta koji poslužuje hranu pa se nadamo da će organizatori Tomi izaći u susret i dopustiti da omasti brk makar u susjednim Čovićima.

Tomu je na nagradnu igru, bez njegova znanja, prijavila KUU Gacka, a pobjedu je izborio između 18 prijavljenih kandidata iz cijele Hrvatske. U Noći muzeja je za Tomin brk od 741 posjetitelja Narodnog muzeja Zadar glasovalo njih 208.

Druga nagrada, s osvojena 104 glasa, pripala je Ivanu Turčiću iz Zagreba. Ivan problema s nagradom, dva tretmana u brijačko-češljarskom salonu u mjestu prebivališta, ne bi trebao imati.

Treća nagrada, određen broj suvenira ili kataloga iz fundusa Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar, stigla je u prave ruke. S osvojena 74 glasa dobio ju je svestrani Igor Mikloušić iz Zagreba. U slobodno vrijeme, između pilotiranja balonom i vratolomija na snowboardu, Mikloušić se bavi i znanstvenim radom na području evolucijske psihologije.